Sant Feliu de Guíxols recomana suspendre misses i oracions en centres de culte arran del coronavirus

L'Ajuntament garanteix el mercat dels diumenges

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) recomana que se suspenguin misses i oracions als centres de culte de la ciutat arran del risc de contagi del coronavirus. L'alcalde, Carles Motas, ha signat un decret adoptant noves mesures pel coronavirus.
El personal municipal treballarà a porta tancada, l'atenció serà per telèfon o telemàtica i s'ha fomentat el teletreball per a aquells empleats que tenen fills. També es tanquen els equipaments municipals, com la piscina, els centres cívics, la biblioteca, el Museu d'Història (situat la monestir) o els camps de futbol. L'Ajuntament, seguint les recomanacions de la Generalitat, garanteix el mercat dels diumenges, però només pel que fa a l'abastament d'aliments.
 
Com a mesures addicionals per a la prevenció i el control de la infecció pel SARS-CoV-2, l'Ajuntament de Guíxols ha ordenat tancat la piscina, els pavellons, el camp de futbol, la biblioteca, els centres cívics, el Museu d'Història, les escoles bressol, la Unitat d'Escolarització Compartida i l'escola de música.

A més, l'alcalde ordena al personal municipal que treballi a porta tancada, i que no es faci atenció presencial. Les demandes de la ciutadania es gestionaran per telèfon o Internet, informant a cadascú com han d'adreçar-se als diferents serveis.

Pel que fa al mercat dels diumenges, es continuarà celebrant. Però garantint les parades d'abastiment d'aliments. A més, al decret l'alcalde també recomana que se suspenguin les activitats dels centres de culte que hi ha al municipi.

Per últim, el consistori s'ha reorganitzat internament i ha fomentat el teletreball per a aquells empleats amb majors necessitats de conciliació laboral. A més, també s'han reforçat i incrementat els hàbits d'higiene, com ara fer servir mocadors d'un sol ús i demanant als treballadors municipals "seguir en tot moment les instruccions de l'autoritat sanitària".