El Trueta tanca quiròfans a la tarda a partir de dilluns pel coronavirus

Concentra les operacions que no es poden ajornar al matí

L'hospital Trueta de Girona anul·la, a partir de dilluns, l'activitat quirúrgica durant la tarda i concentra al matí les operacions que no es poden ajornar. Seguint les indicacions de les autoritats sanitàries per al control de la infecció del coronavirus. l'ICS Girona ha ampliat les mesures a tots els centres.
En el cas del Trueta, els professionals que quedin alliberats per la reorganització dels quiròfans, donaran suport a les àrees on es necessiti. A l'atenció primària, també suspendran tota l'activitat demorable i s'organitzaran consultes específiques d'atenció a pacients amb símptomes respiratoris.
 
Tant a l'hospital com als CAP, han resolt evitar la circulació de pacients i familiars dins del centre per problemes de salut demorables, restringir a una persona el nombre d'acompanyants o vistes als pacients ingressats, protegir els professionals perquè puguin treballar i cobrir l'atenció urgent i que no es pot ajornar i potenciar el teletreball en la mesura de les possibilitats.

Aquestes mesures se sumen a les accions adoptades dimarts passat, quan es va decidir suspendre totes les activitats formatives externes i internes, les reunions internes excepte les imprescindibles, les pràctiques clíniques d'estudiants, les visites dels delegats de les empreses farmacèutiques i altres comercials, l'activitat de voluntariat i les visites escolars.