L'hospital d'Olot reprograma les consultes no urgents i restringeix a una persona les visites a pacients

També s'ha suspès la logopèdia i el cribatge de càncer de mama

L'hospital d'Olot ha pres aquest divendres un seguit de mesures de prevenció i control del coronavirus seguint les indicacions de les autoritats sanitàries. S'ha decidit que es reprogramaran les consultes externes no urgents que s'havien previst durant els propers quinze dies així com les visites de control anual no urgents.
Els usuaris afectats rebran un avís per SMS sobre l'anul·lació. D'altra banda, també es restringeix a una persona les visites a pacients hospitalitzats i se'ls indicarà com rentar-se correctament les mans. Si bé es manté l'activitat de quiròfan i de tractaments com l'oncològic, s'ha suspès la logopèdia, el cribatge de càncer de mama i els tractaments nous de rehabilitació que havien de començar dilluns vinent.
 
Des de l'hospital d'Olot també s'ha decidit que es farà un registre d'entrada de familiars a les Unitats 1 i 2 on hi ha el servei sociosanitari, pal·liatius i l'atenció a la cronicitat.

D'altra banda, es mantenen les mesures preses des d'ahir dijous com són la suspensió de la formació interna i externa, les pràctiques d'estudiants, les activitats de culte i atenció religiosa (només quan s'escaigui s'atendrà de forma individualitzada), les sessions obertes a la ciutadania previstes per a les properes setmanes i les visites escolars i grupals al centre i l'atenció primària.

Pel que fa als Centres d'Atenció Primària (CAP), s'han suspès les visites de control d'usuaris amb patologies estables i les revisions pediàtriques de pacients de més de 15 mesos que hi havia previstes en els pròxims quinze dies, les quals es reprogramaran més endavant.

Tant a l'hospital com als CAP s'han suspès les espirometries i les activitats grupals educatives com són les de preparació al part i rehabilitació, entre d'altres.