Un documental d'Olot TV, distingit als Premis Zapping

"El somriure de Jaume Sanllorente" ha set guardonat dins la categoria de televisions locals

Ángela Molina pel seu paper a 'Gran Reserva' (La 1-Bambú producciones) i Eduardo Noriega per 'Homicidios' (Telecinco-Big Bang Media) s'enduen els guardons com a millor actriu i actor. En paral·lel, els espectadors catalans destaquen com a millor programa d'entreteniment 'Atrapa un millón' d'Antena 3 i Gestmusic.

Quant al millor anunci de l'any, els Teleespectadors Associats de Catalunya han premiat el de 'La Caixa'. Tu ets l'estrella, de l'agència DDB. El millor videojoc és el Super Mario 3D Land (Nintendo), el guardó per a la categoria infantil és el de Gerónimo Stilton (Sony) i la millor iniciativa sobre seguretat per a menors a Internet és la campanya 'Protégeles'.

La 2 de TVE, Premi Especial

La 2 de TVE ha rebut el Premi Especial de TAC per l'àmplia i variada oferta en programes culturals, que inclou els temes socials, artístics plàstics, escènics i literaris, els audiovisuals, científics, de natura, consum i gastronòmics, en una graella de veritable servei públic de qualitat. L'associació ha atorgat també, en la present edició, el premi Valors a LaSexta3 per donar un espai privilegiat al cinema a la televisió.

Per altra banda, la minisèrie 'Marco' d'Antena 3 i Bambú Producciones ha estat guardonada amb el Premi dels Grups d'Anàlisis de Programes per promoure el gust pels relats clàssics i familiars en una ficció que destaca per la seva qualitat tècnica i de continguts.

La Millor Iniciativa Internet Solidària 2011 és per la Fundació Teaming, la iniciativa de microcrèdits a la xarxa que fomenta les donacions i la cooperació de manera senzilla i assequible a tothom. Fundada per Jil Van Eyle, Grup Intercom i la consultora Everis. Aquest premi es dóna per primer cop.

Els Zapping, únics guardons gràcies als vots populars

Els Premis Zapping són els únics guardons audiovisuals de vot popular que es concedeixen a Catalunya. A diferència d'altres reconeixements, els Zapping premien la qualitat i no l'audiència. Els socis de TAC són els que elegeixen els finalistes de cada categoria. Així mateix, un jurat, presidit pel president de TAC, Josep Maria Guerra, decideix amb el seu vot els guanyadors. Aquest any, per primer cop, es reconeix el treball en les categories d'Internet i videojocs.

TAC és una associació sense ànim de lucre, integrada per més de 17.000 persones. El seu objectiu, obert a tots els ciutadans, és col·laborar en la millora de l'oci audiovisual.