Un miler de nois i noies participen a les proves Cangur a la UdG

S'han aplegat 22 centres educatius del Gironès, Pla de l'Estany i Baix Empordà amb un total de 971 alumnes

Les proves Cangur són una activitat que té l'objectiu d'estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una test de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema. Els estudiants no poden fer servir la calculadora i només tenen 75 minuts per pensar les seves respostes.
 
Impulsades per professors d'institut
 
Convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques a nivell català, valencià i balear, les proves Cangur estan impulsades a la demarcació de Girona per un equip de professorat dels instituts Jaume Vicens Vives i Narcís Xifra. L’organització d'aquest concurs compta amb el suport de la Universitat de Girona a través del professor Joan Carles Ferrer, qui actua com a coordinador de la institució per aquest esdeveniment.
 
Els enunciats dels problemes es preparen en una reunió internacional que, enguany, s'ha celebrat a Eslovènia convocada per l'associació Le Kangourou sans Frontières. Catalunya hi participa com a nació i, actualment, ostenta un dels càrrecs de l'equip directiu de l'associació. Llavors, els participants d'arreu d'Europa i d'altres països del món es plantegen els mateixos reptes i tenen un temps d'una hora i un quart per intentar resoldre'ls.