Comerciants i restauradors xinesos de Girona i Salt tanquen negocis pel coronavirus

Ho fan com a mesura preventiva malgrat no haver-hi restriccions

Les ciutats de Girona i Salt (Gironès) estan observant els últims dies com els seus veïns de nacionalitat xinesa a càrrec de negocis de restauració i comerços de venta al detall o supermercats tanquen les seves portes davant el risc a un possible contagi per coronavirus.

La mesura no s'ha pres per part de tota la comunitat i són només alguns els que han decidit fer-ho. L'acció s'ha iniciat per desconfiança amb les autoritats del país a l'hora de poder contenir el brot, pensant que aquí s'està essent massa laxa en comparació amb Xina, on en alguns casos s'ha posat en dubte el respecte als drets humans a l'hora d'aplicar restriccions de contenció.

No només això, un empresari preguntat per aquest diari ha assegurat que del consolat Xinès s'han posat en contacte amb els residents a l'Estat per a recomanar-los el tancament i evitar mals majors, malgrat la cònsol general adjunta de la República Popular de la Xina a Barcelona, Cijun Lu, ho va negar dies enrere en declaracions a El Periódico.

Amb tot, alguns negocis no volen deixar entre veure el motiu real del tancament i ho camuflen amb cartells on expliquen que estan tancats per vacances fins a una data determinada. Altres, senzillament no especifiquen res i deixen la persiana abaixada i amb l'enigma de saber quan tornaran a obrir.