Salt tindrà una nova escola concertada que començarà el curs vinent amb una classe de P3

L'Escola Pia s'instal·la de forma provisional en barracons i fa créixer l'oferta de places fins a les 475

Ensenyament considera que Salt (Gironès) és una població amb unes "especificitats" que cal tenir en compte a l'hora de dissenyar l'estratègia educativa i els recursos que hi destinen com ara l'elevat índex de població immigrada o les variacions en el nombre d'alumnes que hi ha al llarg del curs. Aquesta situació, segons ha explicat Bayot, complica una mica més la planificació dels cursos perquè "no se sap mai" quans alumnes hi acabarà havent. Tot i això, ha assegurat que des del departament tenien "clar" que Salt havia de tenir 19 classes de 25 alumnes cadascuna.

"Enmig d'aquesta planificació, va arribar l'oferiment de l'Escola Pia", ha explicat Bayot que detalla que el que buscaven era una població amb un "entorn social desafavorit" per fer-hi una nova escola. L'objectiu principal era poder contribuir a millorar la cohesió social d'un municipi i treballar amb alumnes i famílies que estiguessin en situació de risc d'exclusió social. Escola, Departament i ajuntament van arribar a un acord per fer aquest nou centre educatiu en uns terrenys provisionals.

En aquest espai s'hi estaran en barracons durant dos anys i després construiran la nova escola "sinó allà mateix a prop", ha afirmat l'alcalde de Salt, Jaume Torramadé. Amb la posada en funcionament en mòduls prefabricats de l'Escola Pia a Salt el curs vinent el municipi compta amb 475 places de P3. Torramadé i el tinent d'alcalde d'Educació i Cultura, Robert Fàbregas, han recordat que Salt va patir un dèficit d'escoles i que amb aquest nou col·legi concertat es podrà relaxar una mica més la ràtio d'alumnes per aula.

En els darrers tres anys, Salt ha estrenat l'escola Arrels i ara aquest nou col·legi concertat. El secretari general de l'Escola Pia de Catalunya, Joan Vila, ha detallat que tot i que les seves escoles són cristianes estan "obertes a tothom". "No fem escoles només per a cristians, fem escoles per a tothom", ha assegurat. També ha assegurat que buscaran la manera d'eliminar les barreres econòmiques i convertir el centre en assequible per a la majoria de la població "i no només per a les famílies benestants". Amb la de Salt ja hi haurà una vintena d'escoles Pies arreu del país.