Girona donarà suport a la insubmissió fiscal per part de ciutadans i empreses

El ple celebrat ahir a l'ajuntament va aprovar la moció de la CUP+RCat a favor d'aquesta fórmula

També s’hi reclama que, de seguida que es pugui, l’Ajuntament de Girona efectuï els seus pagaments a l’Agència Tributària de Catalunya, en comptes d’efectuar-los a l’Agència Tributària Espanyola com s’ha fet fins ara. Finalment, també s’hi sol·licita que el consistori habiliti els mecanismes necessaris per assessorar i donar cobertura a aquells ciutadans o empreses de Girona que vulguin acollir-se a aquesta pràctica de manera particular.

El regidor de Reagrupament al grup de la CUP, Carles Bonaventura, que va ser l’encarregat de defensar la moció en el ple, va argumentar que “des de fa molts anys l’Estat espanyol sotmet el nostre país a un espoli fiscal permanent, que ha afectat greument el nostre desenvolupament econòmic i social”. També hi va afegir que “els diners de les catalanes i els catalans s’han utilitzat com a arma política per perpetuar aquesta situació de forçada contribució a una mal anomenada ‘solidaritat’ mitjançant la qual bona part de la riquesa generada per l’esforç del treball dels ciutadans de Catalunya se’n va a Espanya i no torna”.

Bonaventura hi va afegir que “aquest espoli és ara encara molt més greu en un escenari de crisi econòmica, amb un augment de la càrrega fiscal, i amb unes retallades que posen en perill el nostre futur econòmic i el dels serveis públics i socials conquerits en els darrers cent anys”.

El regidor de RCat celebrava al final del ple que s’hagués aprovat la moció i que l’Ajuntament d’una ciutat tan important com Girona s’afegeixi a la resta de municipis que han aprovat iniciatives similars. Tot i això, Bonaventura va lamentar que CiU no hi hagués votat a favor, la qual cosa, continua posant de manifest “l’ambigüitat de la federació en qüestions sobiranistes”.