Els regidors d'ERC a la Jonquera investigats pel tall de l'AP-7 s'acullen al dret a no declarar

Unes quaranta persones els donen suport a les portes dels Jutjats de Figueres

Marta Collell i Jaume Ricart, regidors d'ERC de la Jonquera (Alt Empordà), han estat citats avui a declarar pels fets que van passar entre el 18 i el 19 d'octubre del 2019 en el marc de les protestes de la vaga general, concretament les dues dates que es va tallar l'autopista al seu pas pel municipi.

Prèviament ja havien comparegut a la caserna de la Guàrdia Civil de Girona, que ara ha derivat l'atestat als Jutjats de Figueres. Els dos edils, que estan investigats per desordres públics, s'han acollit al dret a no declarar.

Tal com ha explicat el seu advocat, la decisió s'ha pres tenint en compte que acabaven de "conèixer l'expedient" i que no hi havia pogut tenir "accés" prèviament. Ferrer ha detallat que volen tenir "prou temps" per analitzar-lo i estudiar-lo. A partir d'allà, ha apuntat, podran veure quina línia de defensa se seguirà. Tot i així, en el marc d'aquesta primera compareixença ha afegit que espera que s'acabi arxivant la causa.

Tal com ja va passar el passat mes de novembre, quan la Benemèrita els va citar, un grup de persones s'han concentrat a fora l'edifici per donar-los suport. E n aquesta ocasió, prop d'una quarantena. Entre els assistents hi havia els alcaldes i alcaldesses de la Jonquera, Figueres o Castelló d'Empúries. El vicepresident de la Diputació de Girona i regidor d'ERC per Cassà de la Selva, Pau Presas, ha assegurat que es tracta d'un nou cas de "persecució política" de l'estat espanyol en la que es persegueix els regidors per "les seves idees".

En aquest sentit ha refermat "el ple suport" a les persones que puguin patir qualsevol tipus de "repressió". Presas ha assegurat que "seguiran al seu costat" i ha demanat a la ciutadania no deixar-los sols i sortir a donar suport "sempre que faci falta". Una de les maneres, ha recordat, és fer aportacions a la caixa de solidaritat per ajudar totes aquelles persones que puguin estar "afectades".