A presó tres membres d'un grup que robava cases residencials al Gironès i el Pla de l'Estany

La investigació continua oberta per detenir tres persones més

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un grup criminal que es dedicava a robatoris en cases de zones residencials d'arreu de Catalunya. Agents de la Divisió d'Investigació Criminal van detenir el passat 4 de març tres homes, de nacionalitat albanesa i d'entre 23 i 26 anys, com a presumptes autors d'una desena de robatoris en domicilis, un robatori de vehicle i pertinença a grup criminal.
El grup estaria format per sis homes i va ser interceptat en deixar aparcat un vehicle robat en una zona reservada per a persones amb mobilitat reduïda a l'Hospitalet. La investigació continua oberta per detenir els tres membres restants del grup.

Els investigadors van tenir coneixement que el 14 de febrer van haver-hi tres robatoris en domicilis d'Arenys de Munt molt propers i en la mateixa franja horària. En els tres casos la forma d'accés als immobles era similar, motiu pel qual els mossos van determinar que els autors serien els mateixos.

Precisament, en un d'aquests habitatges també van robar un cotxe que després van utilitzar per cometre altres robatoris en cases. També feien servir un vehicle amb matrícula del Regne Unit. Tots dos vehicles els estacionaven en aparcaments públics situats a la perifèria de Barcelona.

El modus operandi consistia en què tres d'ells, que s'anaven intercanviant, sortien del pis que tenien al barri de Sagrada Família de Barcelona i agafaven un taxi fins a l'aparcament on havien estacionat un dels dos vehicles. Quan sortien de casa, i també quan arribaven a l'estacionament, vigilaven l'entorn per no ser controlats.

Una vegada estaven dins del vehicle es desplaçaven a les zones on volien cometre els robatoris: Maresme, Vallès Oriental, Gironès i Pla de l'Estany. Els desplaçaments els feien per vies ràpides i quan arribaven a zones residencials reduïen la velocitat per decidir en quin habitatge entrar.

Buscaven cases de planta baixa o que tinguessin una planta a la qual hi accedien escalant i després forçaven persianes i finestres amb tornavisos i potes de cabra. Un cop dins la casa, s'enduien principalment diners i joies. Per tal de no ser identificats, els lladres vestien amb roba fosca, gorres i caputxes.

Un dels membres del grup es quedava al vehicle per vigilar i així poder fugir ràpidament. Actuaven sobretot a la tarda-vespre en cases que sospitaven que no hi havia ningú, tot i que en un fet els va sorprendre el propietari i, en un altre, van detectar que hi havia alarma i no van arribar a entrar-hi.

El 2 de març el grup va aparcar el vehicle que havien sostret a Arenys de Munt en una plaça reservada per a persones amb mobilitat reduïda a l'Hospitalet de Llobregat. La Guàrdia Urbana el va detectar i va fer que se l'emportés la grua municipal.

A l'interior del vehicle van trobar una arma de foc curta, un carregador i una destral. També van trobar joies sostretes i eines i roba per cometre robatoris. Amb aquests indicis, el 4 de març, els investigadors van detenir tres membres del grup criminal quan tornaven al domicili de Barcelona. L'endemà van escorcollar el pis i van recuperar objectes robats, alguns dels quals s'han retornat als propietaris. També es va intervenir l'altre vehicle que es feia servir en els robatoris.

Els detinguts fins ara van passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.