ERC Girona reclama un aparcament tancat per a bicicletes a l’estació de tren

Es demana un model tipus "Bicibox" de Barcelona

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Girona reclama la construcció de l’aparcament tancat per a bicicletes a l’estació de tren. La regidora republicana, Annabel Moya, va recordar al Ple de dilluns que els republicans van presentar una moció el passat mes de novembre, que es va aprovar per unanimitat per tots els grups municipals del consistori, per potenciar la bicicleta a la ciutat de Girona.

Llavors, l’equip de govern liderat per JxCat es va comprometre a elaborar en un termini de sis mesos un estudi sobre la viabilitat d’instal·lar un aparcament segur per a bicicletes en les immediacions de l’estació de Renfe, inspirat en el servei ‘Bicibox’ que s’ofereix en l’Àrea Metropolitana de Barcelona, amb l’objectiu d’executar-lo el 2020.

La proposta que fa ERC a Girona és oferir a la ciutadania un espai tancat i protegit per a bicicletes en una zona estratègica, facilitant la mobilitat intermodal. “Aquesta ha de ser una prova pilot que, en cas de ser exitosa, es pugui ampliar a altres punts de la ciutat”, sosté la regidora Annabel Moya, que remarca que “la realitat ens obliga, com a Ajuntament, a seguir treballant per impulsar aquest vehicle, posant totes les facilitats per a garantir que moure’s en bici per la ciutat de Girona i les seves immediacions sigui pràctic, àgil, segur i accessible”.

Ara, el grup municipal d’ERC a Girona, en la seva política de seguiment dels pactes i del compliment dels compromisos amb la ciutadania, recorda al govern de JxCat que el projecte és un acord de Ple i que el termini compromès per encarregar l’estudi s’esgota. Alhora, els republicans hi veuen un escull en l’execució de la proposta, una preocupació que la regidora Annabel Moya va transmetre dilluns al Ple: “Ens poden explicar com ho pensen fer si no està contemplat ni tan sols en el Pressupost 2020 que ens van presentar el desembre amb el suport de Guanyem?”.