Vidreres decideix aquest diumenge el futur dels correbous al municipi

L'alcalde preveu un resultat "molt ajustat"

El municipi de Vidreres (Selva) posarà fi a una de les polèmiques que ha viscut durant l'últim any: la continuïtat dels correbous. Ho farà aquest diumenge amb una consulta popular en què hi ha cridats a les urnes 6.100 veïns majors de 16 anys. Tots ells podran decidir el futur d'aquesta activitat a la festa major votant entre les nou del matí i les set del vespre al local social del municipi.

Una vegada es tanqui el punt de votació, es farà l'escrutini i es comunicarà el resultat guanyador. L'alcalde del municipi, Jordi Camps, ha advertit que les previsions és que hi hagi un resultat "molt ajustat" entre les dues opcions. De tota manera, ha reiterat que es tracta d'una consulta vinculant i que amb les entitats defensores de les dues opcions s'ha estipulat que l'Ajuntament tirarà endavant l'opció més votada "encara que guanyi per un sol vot".

A més, també s'ha fixat que no hi haurà un mínim de participació perquè aquesta tingui validesa.

Una setmana de campanya

Al llarg d'aquesta setmana, l'entitat defensora dels correbous i l'antitaurina han organitzat diferents activitats i debats per aconseguir "convèncer als veïns que la seva opció és la vàlida", ha afegit l'alcalde. Jordi Camps ha felicitat als veïns per la implicació amb aquesta consulta. "Això ens avala per seguir endavant", ha afegit el batlle.

A més, Camps ha celebrat que tots els actes s'hagin pogut fer "sense incidències destacables". Per altra banda, sí que ha lamentat que hagin aparegut algunes pintades al poble. A l'entrada del municipi es pot veure guixat amb esprai sobre una paret 'vota no als correbous' i, a més, s'ha repintat tapant el 'no' per un 'sí'. Davant d'això, l'alcalde ha demanat "respecte" per les dues parts i que no es malmeti ni mobiliari urbà, ni altres espais del poble.