Més d'un miler de persones es manifesten a Girona contra la reforma laboral

UGT de les comarques gironines critica que, des de l'aprovació de la reforma, han augmentat el nombre d'afectats pels ERO a la demarcació

La manifestació, encapçalada amb una pancarta on es podia llegir 'Ni reformes laborals ni retallades', ha començat a la plaça Independència i ha recorregut l'avinguda Jaume I, el carrer Nou, ha travessat la plaça Catalunya i ha finalitzat amb la lectura d'un manifest davant la seu de la Generalitat a la ciutat. Els manifestants han cridat lemes en contra el govern de Mariano Rajoy i Artur Mas tals com: "aquesta reforma laboral és irracional", "què és aquest govern? Una colla de lladres!", "Mas feixistes no!", "nosaltres posem els ous, vosaltres els xoriços", "la reforma dels polítics: segon trimestre sou rebaixat, al tercer acomiadat", entre d'altres. Els manifestants carregaven diverses pancartes amb crítiques al govern estatal i al partit de CiU. Els protestants han reivindicat que ni Mariano Rajoy ni Artur Mas han volgut "dialogar i negociar" la reforma laboral tot i la insistència dels sindicats.

A l'acte de protesta de Girona s'han unit diversos representants polítics gironins de PSC, ERC o ICV. Tots els protestants han esbroncat i han llançat crits davant la seu del partit de CiU a Girona. Per altra banda, durant la manifestació alguns veïns han llançat aigua als ciutadans que protestaven pels carrers.

Els manifestants han reivindicat que la manifestació era un acte de protesta "contundent" per mostrar el rebuig dels ciutadans a la reforma laboral "imposada pel govern estatal". Segons els sindicats, la reforma és "injusta, ineficaç i inútil" i s'emmarca en un atac "sense precedents" contra l'estat del benestar i els serveis públics. A més, els protestants afegeixen que la reforma i les mesures d'ajustament només "provocaran més atur, portaran cap a la recessió ien cap cas, crearà més ocupació" . Els sindicats han demanat a la població que surtin al carrer el proper 29 de març, durant la vaga general. Els sindicats han reivindicat que la reforma laboral és una mesura en contra tota la cohesió social de la població. En primer lloc, és una reforma en contra dels joves perquè els converteix "en mercaderia barata", es una reforma en contra de les dones perquè "augmenta les desigualtats retributives" i també és una mesura en contra dels treballadors.

Els protestants també han criticat que els "ajustos brutals" que s'estan adoptant a tot Europa són "injustos socialment, regressius i que només busquen satisfer els mercats financers". Al mateix temps, asseguren que la mesura va en contra el Govern perquè "elimina competències".

Augment d'ERO's a la demarcació de Girona

En clau local, la secretària general d'UGT de les comarques gironines, Dolors Bassa, ha assegurat que la demarcació de Girona ja ha començat a notar les conseqüències d'aquesta reforma. Segons Bassa, des de l'aprovació de la reforma laboral, han augmentat el nombre de ERO's a les comarques gironines. "Aquest mes de febrer hi ha han augmentat el nombre de persones afectades per un ERO a les comarques gironines", assegura Bassa. En concret, la secretària general assegura que hi ha "80 persones més afectades per ERO's en comparació al mes de febrer de l'any passat". Segons Bassa aquesta xifra indica com la reforma laboral "destrueix ocupació".