Millo considera que l'ANC 'no representa' el sentiment majoritari dels catalans

El portaveu del PPC critica que la vaga general és una "vaga política" que no busca "el bé" dels treballadors

Abans de començar la visita de la mostra 'Rambleja fins el Lleó i Tasta', el portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha recordat que Catalunya és un territori "molt plural" on existeixen "altres preocupacions concretes i més importants" que el moviment de l'Assemblea Nacional Catalana que busca la independència de Catalunya.

"No representa" el sentiment dels catalans

Millo ha destacat que l'ANC "no representa" el sentiment general dels ciutadans catalans els quals, segons el portaveu, se senten "catalans i espanyols i volen conviure pacíficament amb la resta d'habitants del territori espanyol". Segons Millo, la majoria de catalans no volen perdre la "doble condició de catalans i espanyols". A més, el portaveu ha afegit que actualment existeixen "prioritats molt més importants" com sortir de la crisi econòmica o la creació d'ocupació. Segons Millo, avui en dia, l'objectiu de l'ANC no és una "de les principals prioritats" que hi ha al territori.

El president del PP a Girona també s'ha referit a la vaga general lamentant que els sindicats de CCOO i UGT "no han respectat ni els primers cent dies de govern" per convocar una vaga general. Segons Millo, aquest fet deixa clar que la vaga "no busca una millora dels interessos dels treballadors" sinó que és una "vaga política" que no contribuirà a la creació d'ocupació "ni aportarà" més oportunitats de futur.

Els socialistes "han amagat el cap sota l'ala" durant els últims anys

Millo ha carregat contra el PSOE i el PSC criticant que "els socialistes han amagat el cap sota l'ala durant els últims vuit anys" mentre "el país s'enfonsava" i ha criticat que avui en dia, els socialistes es posen "darrere la pancarta de la vaga general en contra del govern espanyol", ha subratllat Millo. Segons el portaveu, tant la reforma laboral com les mesures d'ajustament econòmic realitzades pel govern estatal només tenen l'objectiu de millorar la situació econòmica del país i sortir de la crisi. Per això, Millo ha demanat al PSC que es desmarqui "de l'estratègia de cinisme polític que realitza el PSOE" i no assisteixi a la manifestació "darrere una pancarta".

Al mateix temps, el portaveu del PP al Parlament ha comentat les paraules del president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que va negar el suport de CiU als pressupostos generals de l'estat si aquests no incloïen el deute de 759 MEUR corresponent a la disposició addicional tercera de l'estatut i els 219 milions d'euros (MEUR) en inversions en infraestructures que preveu l'Estatut per aquest any.

Millo ha explicat que seria una "actitud molt més intel·ligent" esperar que el govern espanyol presenti el projecte de pressupostos el dia 30 de març i llavors "posicionar-se en lloc de plantejar una posició amenaçadora i poc responsable". Per altra banda, el portaveu ha recordat que des de fa temps el PPC té realitza un "paper responsable i positiu" facilitant els pressupostos del Govern i ha destacat que el PPC "va facilitar" l'aprovació dels pressupostos del govern de Catalunya "sense el qual estaríem afrontant unes eleccions anticipades". "Seria bo que hi hagués una actitud molt poc prudent, més positiva i adient amb el govern estatal", ha conclòs Millo.