L’Ajuntament de Girona activa el protocol d’emergència pel coronavirus

Ha suspès totes les activitats escolars fora dels centres

L’alcaldessa de Girona ha activat aquest matí el Protocol d’actuació del Pla bàsic d’emergència Municipal per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc, en fase de prealerta, tal com estableix el mateix document.

L’objectiu és coordinar tots els departaments municipals, establint mecanismes de prevenció de contagis, i també planificar l’organització dels serveis en funció de l’evolució en els contagis de COVID-19 i seguint les directrius del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Per aquest motiu s’ha creat un equip assessor, tal com estableix el protocol, format per regidors i regidores del govern i que estan en contacte amb les persones responsables dels departaments, que hauran d’elaborar una planificació amb els serveis mínims necessaris en cas de reducció del personal disponible, ja sigui per malaltia o bé per confinament. Aquesta ordre també s’ha donat a les empreses externes que presten serveis bàsics a la ciutat.

Paral·lelament, s’han posat en marxa diverses mesures previstes en el protocol i també s’estan aplicant les recomanacions establertes per les administracions superiors, responsables de la salut pública. Així, s’ha indicat al personal municipal que no participi en jornades o congressos fora de l’àmbit municipal. També s’han suspès dimecres i dijous les activitats escolars que es fan fora de la pròpia escola, com al Teatre Municipal o a l’Auditori, i on han de coincidir grups de nens i nenes de centres diferents. També s’ha reforçat el servei de neteja en escoles, escoles bressol i instal·lacions municipals.

Des de l’Ajuntament de Girona s’estan coordinant les tasques preventives necessàries per garantir al màxim la prestació dels serveis municipals, i la salut dels seus usuaris i els treballadors i treballadores municipals. Alhora, es manté contacte constant amb la Generalitat, especialment amb el Departament de Salut, per anar actualitzant tota la informació i els protocols a seguir i mesures a prendre.

Recordem que, davant qualsevol dubte o pregunta que tingui la ciutadania, s’ha d’adreçar als canals oficials de la Conselleria de Salut, o bé trucar al telèfon 112. Qualsevol novetat important que pugui afectar a la població es comunicarà a través dels canals oficials de l’Ajuntament.