Detenen dues persones per robar gasoil d'un camió a l'autopista AP-7 a Aiguaviva

Els detinguts, que es van donar a la fuga, conduïen un camió adaptat per sostraure el gasoil d'altres vehicles

Els fets van succeir la matinada d'aquest dimarts passat quan una patrulla de paisà dels Mossos d'Esquadra van enxampar als detinguts mentre sostreien el gasoil d'un camió estacionat a l'àrea de servei del Gironès. Els agents estaven realitzant un control per l'autopista AP-7 per evitar i prevenir robatoris en àrees de descans. Llavors els Mossos, en arribar a l'àrea de descans, van veure un home manipulant dues mànegues entre dos camions. Una part de la mànega estava introduïda al dipòsit del camió dels lladres mentre que l'altre succionava el gasoil d'un altre camió estacionat a la zona.

En veure els agents, un dels homes es va enganxar als baixos del camió i el seu company, que estava al lloc del conductor va posar en marxa el camió i van fugir del lloc. En la maniobra de fugida els agents van haver d'apartar-se per tal d'evitar un atropellament.

Tot seguit, els Mossos van muntar un dispositiu policial que va permetre aturar el vehicle. En el moment de la detenció dels autors, un dels lladres encara estava enganxat als baixos del camió.

Els agents van descobrir que els detinguts havien adaptat el seu vehicle - un camió- per sostraure gasoil d'altres vehicles. En concret, els lladres portaven un sistema de dues mànegues i una petita bomba de succió que s'accionava des de dins de la mateixa cabina del camió.

Els detinguts, dos homes de 42 i 51 anys de nacionalitat romanesa, van passar aquest dijous a disposició del jutjat guàrdia de Girona el qual es va deixar en llibertat amb càrrecs. Un dels detinguts tenia antecedents policials.