Duran demana al PP i Ciutadans que 'no tornin a furgar' en temes com el del català a l'escola

El portaveu de CiU al Congrés assegura que la resolució del TSJC avala les tesis del Govern entorn la immersió lingüística

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha valorat la resolució judicial d'aquest dijous. Malgrat reconèixer no haver llegit la sentència, sí ha remarcat que les tesis del tribunal avalen el model d'immersió lingüística. Duran n'ha fet una lectura política i ha demanat al PP i a Ciutadans que deixin de crear controvèrsies amb temes lingüístics.

"Aquesta resolució hauria de fer repensar d'una vegada per totes al PP i a Ciutadans la seva posició per tal que no tornin a furgar en una qüestió com la immersió lingüística que la societat accepta de manera generalitzada", ha manifestat Duran, que acusa als dos partit de "buscar soroll" amb aquesta qüestió.

El portaveu al Congrés ha defensat que a Catalunya hi ha una bona convivència de les dues llengües i que la societat catalana és "prou intel·ligent per defensar la seva llengua i saber del valor del castellà".

Per Duran, des del punt de vista legal la decisió és clara i ha assegurat que, més enllà de la dimensió legal, l'assumpte té una transcendència social.

Sobre la proposta de Somescola de promoure una nova llei que blindi el català com a única llengua vehicular a l'escola -ara la llei preveu algunes excepcions-, Duran considera que només "embolicaria la troca". "La llei està prou bé i la prova és que les sentències donen suport a l'actual legislació", ha sostingut.