El Govern es marca com objectiu acabar la variant d'Olot aquest 2012

Recoder respon a la proposta de resolució aprovada pel Parlament que demana que el projecte es faci aquest 2012

La comissió de Territori i Sostenibilitat va aprovar dimecres una proposta de resolució que demanava al Govern que la redacció del projecte constructiu de la variant d'Olot estigui acabada aquest 2012. La iniciativa, presentada pel PSC, va rebre el suport de tots els grups parlamentaris, excepte ICV.

El conseller del ram, Lluís Recoder, ha destacat que la declaració d'impacte ambiental ja està aprovada des de finals de gener i que el projecte constructiu també està en marxa. La previsió és que estigui acabat a finals d'any i, per tant, es doni compliment a la proposta de resolució aprovada pel Parlament. "Ara que tenim traçat decidit i els tràmits en marxa, una altra cosa és quan podrem començar obres, ja que ara no tenim capacitat ni d'iniciar aquesta ni cap d'altra", ha reconegut el conseller. La voluntat del departament és avançar tots els tràmits i deixar el projecte a punt per a la licitació a l'espera que la situació econòmica millori.

La variant d'Olot s'estendrà durant 4,5 quilòmetres, tindrà dos carrils per sentit i travessarà els municipis d'Olot, les Preses i la Vall d'en Bas, i s'integrarà a l'eix viari Vic- Olot. En la meitat del traçat, la carretera transcorrerà sota túnel per tal de conservar el pla de la Casa Gran, el sistema fluvial i l'espai agrícola de la zona, a més de reduir l'impacte paisatgístic.