El 90% dels creuers que atraquin a Palamós el 2012 portaran més de 1.000 passatgers a bord

Entre les novetats d'aquesta temporada, que s'enceta avui, hi ha l'arribada d'una segona companyia nord-americana

Al llarg de la temporada 2012 el port de Palamós espera 30 escales de creuer i la visita de 38.000 passatgers. Un dels trets característics d'aquest any és l'arribada de creuers amb major capacitat de passatge. Així, d'entre les 30 escales previstes, el 90% portaran a bord més de 1.000 passatgers.

Destaca com a novetat l'arribada al port de Palamós de la companyia nord-americana Crystal Cruises. Aquesta és la segona companyia que aporta un perfil de creuerista nord-americà, que se suma als turistes de creuer que han visitat Palamós aquests darrers anys amb la companyia Seabourn Cruises.

Les companyies Mediterranean Shipping Cruises (MSC), Seabourn Cruise Line, Fred Olsen Cruise Lines, Island Cruises i Thomson Cruises apostaran novament per Palamós. Aquest any visitaran l'enclavament gironí per primer cop els creuers Crystal Serenity, Seabourn Soujourn, Balmoral, Black Watch i MSC Lirica.

Així mateix, els creuers Seabourn Legend, Thomson Dream, Thomson Spirit, Thomson Destiny, Island Escape i MSC Melody tornaran a atracar al port de la Costa Brava.

Aquest any també continua la desestacionalització de la temporada de creuers, ja que comença al mes de març (quan abans s'iniciava a l'abril o al maig) i finalitza al desembre, com l'any passat. Així, en dues temporades consecutives s'ha aconseguit allargar la temporada a l'inici i al final, seguint la tendència de la indústria creuerística de tenir més vaixells a l'hivern a la Mediterrània, en temporada baixa.

MSC Melody, la primera escala

El vaixell MSC Melody ha estat el primer creuer de la temporada 2012 al port de Palamós. El creuer ha arribat aquest dijous a dos quarts de nou del matí procedent del port de Cadis. Porta 860 passatgers i 540 tripulants.

El creuer salparà a les tres de la tarda cap a Gènova (Itàlia). Aquesta és la segona vegada que la companyia MSC Creuers visita Palamós amb el MSC Melody. A més, aquesta temporada també vindrà MSC Lirica i farà tres escales al port empordanès.

El creuer MSC Melody té 204,7 metres d'eslora, un calat de 8 metres de profunditat i un registre brut de 35.143 tones. Ofereix cuina italiana amb nombroses especialitats internacionals, camarots grans, salons panoràmics, piscines, restaurants, pubs, casino, cinema i un teatre. De fet, MSC Melody és l'únic creuer de la companyia que disposa de camarots específics per a famílies.

MSC Creuers és la companyia líder en creuers per la Mediterrània, Sud-àfrica i Brasil. Actualment, disposa d'una flota d'onze vaixells: MSC Magnifica, MSC Splendida i MSC Fantasia (els vaixells més grans construïts per un armador europeu), MSC Poesia, MSC Orchestra, MSC Musica, MSC Sinfonia, MSC Armonia, MSC Opera, MSC Lirica i MSC Melody.