El nou cap de la Policia Local de la Jonquera promet fer la vida impossible a els delinqüents

Alonso Caballero assegura que treballaran en coordinació amb la resta de cossos de seguretat

La Policia Local de la Jonquera (Alt Empordà) ha incorporat un nou sergent en cap. Es tracta d'Alonso Caballero, que ha estat presentat aquest dilluns al matí en substitució de qui fins ara exercia de caporal en cap del cos, Lluïsa Santos.

Caballero porta més de trenta anys de servei treballant en diferents cossos de seguretat, els set primers els va fer a l'Escala i, posteriorment, el gruix més gran – 25 anys – a la Guàrdia Urbana de Figueres. Una experiència que l'ha portat a exercir sempre a la comarca de l'Alt Empordà i tal com ha assegurat ell mateix, tocar "diferents problemàtiques".

A partir d'aquest nou nomenament, el sergent ha explicat que treballarà en tot moment amb la "mà estesa" a la resta de cossos de seguretat per tal d'aprofitar tots els "recursos disponibles". En aquest sentit, ha subratllat que la seva prioritat principal serà "millorar la qualitat de vida dels veïns" perquè se sentin "segurs". De fet, en aquesta primera presentació ha promès empitjorar "la qualitat de vida delinqüencial" de totes aquelles persones que de manera "sistemàtica" contribueixen a restar seguretat i bon viure "als ciutadans de bé".

Segons Caballero, és "impossible" eradicar les conductes delictives, però amb la voluntat, els recursos i la col·laboració de tots els actors implicats es pot complicar la feina a tots aquells que ho facin a la localitat altempordanesa. A l'acte també han intervingut l'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Rafael Medinilla. Durant la seva intervenció, Martínez, ha recordat les "singularitats" d'un municipi fronterer, com és el cas de la Jonquera i ha recordat que és un factor que genera oportunitats i problemàtiques per igual.

És per això que l'alcaldessa ha recordat que la Policia Local és la "punta de llança" de l'estratègia per millorar la seguretat ciutadana, i ha desitjat al nou sergent que l'etapa que enceta "sigui tot un èxit". Segons Martínez, algunes de les amenaces a les quals s'enfronta la Jonquera van "més enllà" fins i tot de l'estat espanyol i és per això que ha aprofitat per demanar "tota l'ajuda que sigui possible". Per Martínez el cos de policia compta amb un grup de persones que "treballen amb gran dedicació", tot i que es necessiten més "recursos".

Una opinió compartida pel regidor de Seguretat Ciutadana, que ha qualificat el canvi com l'inici d'una "nova etapa" que anirà marcada per valors com la constància, l'organització i el rigor. Per a Medinilla dirigir la policia en un punt fronterer és un "repte" ideal per a una persona amb molts anys "d'aprenentatge" i un perfil "polivalent" com és el cas d'Alonso Caballero.

D'aquesta manera, doncs, ha assegurat que el nou sergent aportarà "noves energies", tot i que també ha aprofitat la intervenció per dedicar un agraïment a l'anterior caporal en cap del cos, Lluïsa Santos, qui va ser "pionera" en molts sentits. "Durant molts anys va ser l'única dona que va dirigir un cos policial a les comarques gironines", ha recordat.