El PSC de Girona acusa CiU de voler eliminar els projectes socialistes

Pia Bosch defensa que el festival Músiques Religioses era beneficiós per a l'economia de la ciutat i reclama al govern que expliqui les alternatives

Al PSC no li ha agradat gens la notícia de la desaparició del festival Músiques Religioses i del Món. La cap de l'oposició, Pia Bosch, ha lamentat haver-se assabentat de la notícia a través dels mitjans de comunicació i ha recriminat a l'alcalde falta de "transparència". "Aquesta setmana hem tingut comissió informativa i no ens n'ha dit res", ha criticat.

El PSC veu una voluntat de "desmantellar allò que ve del passat" en aquesta decisió. Bosch ha defensat que el festival era part de la identitat cultural de la ciutat i aportava visitants durant els dies que durava. A més, segons dades del grup, el festival suposava un retorn en l'economia de la ciutat superior a la inversió de l'ajuntament. La portaveu socialista ha dit que, en l'edició de l'any passat, el consistori va abocar en l'organització del festival 150.000 euros i el retorn per a la ciutat va ser de 180.000 euros.

"No estem aquí nomes per defensar el llegat però és absurd eliminar qüestions sense fer una anàlisi acurada sobre el retorn que tenen", ha criticat Bosch que reclama a CiU que doni a conèixer quines són les alternatives amb les què treballa. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha explicat en declaracions a l'ACN que consideraven que el model estava "esgotat" i que treballaven amb alternatives "més modernes i de major atracció".

La portaveu socialista ha assegurat que CiU "no té model de ciutat" i els ha retret que facin despeses elevades en "propaganda". Segons Bosch, la campanya de Nadal -entre enllumenat, l'arbre gegant de plaça Catalunya i la publicitat de la mateixa- es va enfilar fins gairebé 300.000 euros. "Amb aquests diners podríem pagar dos festivals", ha assenyalat. "CiU està obsessionada en destruir enlloc de construir", ha sentenciat.