Neix un projecte per preservar l'horta urbana a Banyoles amb el cultiu de verdures ecològiques

La iniciativa té una vessant social amb la participació de persones amb discapacitat intel·lectual

'Les hortes de ca la Flora' va sorgir per iniciativa dels propietaris d'un hostal que porta aquest nom i que està situat al centre de Banyoles i la Fundació Estany, una entitat dedicada a l'atenció de persones amb discapacitat i als seus familiars. El que es vol és cultivar un hort ecològic urbà amb la participació d'aquestes persones però al mateix temps estarà obert a la comunitat, amb xerrades i tallers. Els productes cultivats -hortalisses i verdures de temporada- es comercialitzaran al restaurant de Ca la Flora però s'estudia la possibilitat de fer parada al mercat setmanal entre altres línies de comercialització.

Actualment, s'està dissenyant la distribució de l'horta amb dues àrees separades: la de producció i la pedagògica. Aquesta última anirà destinada a escolars i als participants dels tallers relacionats amb el cultiu ecològic que també s'organitzaran. La directora de la fundació, Isabel López, explica que l'horta comença essent una activitat de "lleure" per a les persones amb discapacitat, un cop hagin finalitzat la seva jornada, però que en un futur s'intentarà que pugui generar llocs de treball, si bé caldrà veure primer com evoluciona el projecte.

Des del maig del 2011, es va començar a cultivar una de les tres feixes amb usuaris de la fundació i ara s'ha pogut ampliar amb dues més, que sumen un total de 500 metres quadrats.