Un grup de Mossos d'Esquadra s'uneix per demanar que Catalunya sigui independent

La iniciativa 'Mossos per la Independència' neix en el sí de l'Assemblea Nacional de Catalunya

La plataforma s'ha presentat aquest matí a Girona. El secretari de la sectorial 'Mossos per la Independència', Sergi Mir, ha destacat que de moment són pocs els que han donat suport a la iniciativa però confien que la resta de companys s'hi sumi. Mir ha explicat que com a funcionaris públics hi ha gent que té "por" de mostrar públicament la seva postura però han defensat que es tracta d'un moviment social i que, per tant, no ha de generar cap tipus de represàlies a aquells que hi donin suport.

Segons ha explicat Mir, la sectorial de l'ANC neix per la "indignació" que els genera als agents del cos els "atacs" que rep Catalunya, tant des de dins com des de fora el país, ha destacat. "Davant del moment històricament crític que vivim, agreujat per part d'una Espanya que ens roba i que incompleix sistemàticament els seus compromisos amb Catalunya, hem considerat ètic i indispensable fer pública l'existència del nostre grup", ha defensat Mir.

Mir ha explicat que 'Mossos per la Independència' subscriu tots els plantejaments fets per l'Assemblea Nacional de Catalunya i ha destacat que es tracta d'una iniciativa social i l'ha desvinculat de qualsevol partit ni sindicat. El secretari del moviment ha volgut desvincular el naixement de la sectorial dels episodis que alguns agents van protagonitzar quan van protestar contra les retallades usant el castellà. "Els mateixos sindicats es van fer enrere quan van veure el poc encert de fer servir la llengua com a eina de protesta, nosaltres no hi hem d'afegir res més", ha remarcat.