El pare d'Olot acusat de violar les dues filles admet dormir amb elles però nega haver-ne abusat

El processat s'enfronta a 30 anys de presó, a pagar 80.000 euros d'indemnització i a no poder veure les nenes durant 25 anys

Segons sostenen les acusacions, els abusos van començar el juliol del 2007. El pare, que està separat i té quatre fills, vivia en una casa okupada del carrer Sant Miquel d'Olot. L'home, Antonio de D.C., veia les dues nenes durant els caps de setmana, quan anaven a dormir amb ell.

Tant el fiscal com l'advocada de la Generalitat recullen als seus escrits que l'acusat va esperar que la seva filla gran complís 11 anys per començar-ne a abusar. Segons les acusacions, aquestes violacions van durar fins al febrer del 2011. A més, el novembre del 2010, Antonio de D.C. també hauria agredit sexualment una altra de les filles, aprofitant que acabava de fer anys.

Fiscal i acusació expliquen que l'acusat anava fins al llit de les nenes quan dormien, s'hi posava a dins, els hi feia tocaments i les penetrava vaginalment. Si les menors xisclaven o intentaven desempallegar-se'n, aleshores el pare els estirava els cabells, les picava i -fins i tot- les arribava a amenaçar amb un ganivet.

Antonio de D.C., que ara té 46 anys, ha negat tots els càrrecs que se li imputen. Assegut a la banqueta dels acusats de l'Audiència de Girona, el pare d'Olot ha reiterat que mai havia abusat sexualment de les dues nenes.

L'home sí que ha admès que hi havia nits que dormia amb elles, però ha sostingut que no els havia fet tocaments ni tampoc les havia violades. Tot i que al final ha dit estar-ne "al 100% segur", sí que durant l'interrogatori del fiscal, hi ha hagut moments en què ha dubtat.

Segons ha explicat el pare, actualment té "un trencaclosques a la ment" i ja no sap "què és real ni què no ho és". A més, arran de la seva separació, a partir del febrer del 2009, Antonio de D.C. ha admès que havia tingut problemes amb la beguda, i que hi havia dies en què s'emborratxava tant, que després no recordava què havia passat.

La denúncia, una venjança

Durant la seva declaració, el pare ha negat haver amenaçat les filles amb un ganivet i haver-los dit expressions com ara "si vaig a la presó et mataré" o bé "et trencaré la mà, t'arrencaré l'ull i et deixaré cega". Sí que ha recordat un episodi, però, en què la seva filla gran va haver de rebre dos punts de sutura perquè -segons ha explicat- ella l'havia atacat i ell es va defensar.

Segons la seva versió, la denúncia que l'ha portat davant l'Audiència de Girona es deu a una venjança. El pare d'Olot creu que la filla gran el va denunciar perquè la renyava i no li deixava fer el que ella volia, i que la petita estava ressentida amb ell. Segons ha dit, perquè li insistia per saber amb qui s'havia ajuntat la seva mare després de separar-se'n.

Precisament, en aquest punt, l'acusat també ha responsabilitzat l'actual parella de la seva exdona d'haver mogut els fils perquè el cas acabés a judici.

Mantenen els abusos

Les dues filles -que ara estan sota tutela de la Generalitat- han declarat a porta tancada. Pel que ha transcendit fins ara, la filla gran ha sostingut que el pare l'havia violada reiteradament i que, si s'hi intentava resistir, aleshores l'agredia.

El fiscal i l'acusació particular -que exerceix la Generalitat- imputen a Antonio de D.C. dos delictes d'agressió sexual. Les acusacions li demanen, en total, una pena de 30 anys de presó. A més, també sol·liciten que es prohibeixi al pare acostar-se a menys d'un quilòmetre de les seves filles durant 25 anys. En matèria de responsabilitat civil, el processat s'enfronta a pagar una indemnització de 80.000 euros a les seves filles.