El jutge dicta una ordre d'allunyament contra una dona acusada d'agredir l'alcalde de Bescanó

Xavier Soy es persona com a acusació particular perquè creu que "no es pot deixar passar" una agressió com aquesta

L'alcalde de Bescanó, Xavier Soy, considera que l'ensurt que tant ell com la seva família es van endur el divendres al matí no pot quedar impune i, per això, ha decidit personar-se com a acusació particular en el procés contra Antònia S. D., la veïna acusada d'agredir-lo. Aquest dilluns tant el mateix alcalde com la imputada i també testimonis dels fets han declarat davant del titular del jutjat d'instrucció número 2 de Girona, en funcions de guàrdia.

El forense ha examinat les ferides de l'alcalde que encara són visibles tant a la cara, on va rebre una esgarrapada, com al colze esquerre, on té un hematoma. Xavier Soy ha explicat que divendres cap a tres quarts de 7 del matí va sortir de casa, com cada dia, i va anar a treure el cotxe del garatge. Llavors, va ser quan se li va apropar la dona i, per la força, el volia obligar a entrar dins el seu vehicle. "Entra cap a dins", li va dir la dona el volia portar fins a un camí prop de la casa que té a Vilanna i que ha estat objecte de disputa amb el consistori.

Soy ha detallat que es va resistir a entrar al cotxe i que va intentar no forcejar amb la dona per "evitar fer-li mal". L'agressora va continuar empenyent l'alcalde però va aconseguir apropar-se a la porta de casa seva i tocar el timbre per alertar la seva família. Va sortir la seva dona que va intentar separar la dona però també va rebre una empenta. Després, va baixar també el fill de Soy que va aconseguir foragitar l'agressora que va desistir i va fugir. La dona i el fill de l'alcalde també han declarat aquest dilluns davant del jutge.

"No hi ha res que justifiqui això", ha afirmat l'alcalde que va denunciar el cas als Mossos d'Esquadra, que imputen a la dona un delicte d'atemptat a l'autoritat. Una vegada acabades les diligències prèvies pel cas, el jutge haurà d'ordenar obertura de judici oral i el cas acabarà arribant a judici. A banda del delicte d'atemptat a l'autoritat, la dona també es podria enfrontar a un delicte de detenció il·legal en grau de temptativa.

Tot per un expedient

La dona argumenta que va "perdre el nervis" i va sacsejar l'alcalde agafant-lo per la solapa arran d'un conflicte amb l'ajuntament per un camí que, segons la dona, és de la seva propietat però el consistori considera que forma part de l'antic camí ral de Girona a Anglès. La dona va tancar el camí d'accés al mas La Ferreria de Collsacarrera perquè considera que és de la seva propietat però l'Ajuntament l'ha instat a reobrir-lo perquè considera que és un sender de pas públic.

L'afer ja fa dos anys i mig que dura i ara l'Ajuntament li ha dit a la dona que ha de reobrir el camí o duran el tema als tribunals. Alguns veïns de Vilanna també havien demanat a l'ajuntament que actués per recuperar el camí i havien recollit signatures.