Alerta per ratxes de vent superiors als 90 km/h i nevades que poden baixar fins als 600 metres

El risc de neu es concentra a les comarques de la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà

De cara a la matinada i fins al migdia de dilluns, també entrarà fort el vent de mestral a les comarques de Ponent, Prepirineu i Terres de l'Ebre. Les comarques afectades pel risc de vent fort en les properes 24 hores són l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Ripollès, la Cerdanya, el Berguedà, el Solsonès, l'Alt Urgell, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, la Noguera, l'Alta Ribagorça, la Val d'Aran, el Montsià, el Baix Ebre i el Baix Camp.

També l'Infocat

D'altra banda, Protecció Civil ha decidit també activar la prealerta del pla Infocat per risc d'incendi forestal. L'avís s'activa pensant especialment en el matí quan, segons Protecció Civil, el risc d'incendi, associat a la previsió de forts vents i baixa humitat, serà especialment important.

L'Alt i Baix Empordà i algunes comarques de Terres de l'Ebre i Camp de Tarragona seran les zones més vulnerables, tot i que podria afectar comarques d'altres zones de Catalunya com ara l'Alt Penedès.

Precisament, aquest diumenge al vespre s'ha detectat un incendi de poc abast a la vora de la carretera TP-2031, dins del terme municipal de Tarragona, que ha obligat a tallar el trànsit en ambdós sentits de la marxa. Els serveis d'emergència desviaven el trànsit cap a Tarragona.