Salts mortals, equilibris i humor, protagonistes de 'l'Espectacle Vermell' del Festival de Circ de Figueres

Diferents números d'onze companyies internacionals de circ han atret 2.000 espectadors al castell de Sant Ferran

Aquesta nit, el castell de San Ferran de Figueres ha acollit la segona jornada del Festival de Circ de la ciutat que ha inaugurat 'l'Espectacle Vermell'. Aquest espectacle ha començat amb els les acrobàcies del grup vietnamita 'Love in Spring' . Els dos artistes van ser seleccionats l'any 20120 per actuar en la tercera edició del Festival Internacional de Circ de Hanoi. Les seves acrobàcies han captat totes les mirades dels 2.000 espectadors que omplien la Gran Carpa Blanca.

Posteriorment, els assistents han pogut gaudir d'un inusual número de salts complicats del 'Trio Gavrosh' procedent dels Estats Units. Els tres artistes han realitzat diversos salts mortals i acrobàcies que han encongit el cor dels assistents que observaven entusiasmats el número. Posteriorment el còmic 'Alfonse Coconut' de Rússia ha amenitzat la segona jornada del festival amb diverses bromes i música que produïa amb la seva boca. L'humorista en aquesta part de l'espectacle ha tret una persona del públic perquè l'ajudés a recrear diversos moviments de dansa. Els assistents, totalment entregats, han rigut i acompanyat l'humorista.

Tot seguit el malabarista Kevin Flores ha mostrat les seves habilitats amb diversos objectes com malabars o discos. Durant tot el seu número, el públic entusiasmant, ha acompanyat a l'artista aplaudint i exclamant cada un dels elements que ha introduït en el seu espectacle. Els malabarismes han donat pas a un dels números més originals de tot l'espectacle, el joc de perxes del grup rus 'Markins'. Els tres equilibristes han encisat al públic amb la seva precisió i habilitat a l'hora de mantenir l'equilibri a sobre d'una perxa de fusta i una altra de ferro. Tot seguit, s'han succeït els números del grup 'Hunter', els espectacles aeris de 'James González' i 'Intermedi Duo Lyrical Lyra'. Tot seguit s'ha portat a terme l'espectacle de contorsió de 'Rich Metiku' de Etiòpia i la inauguració de 'l'Espectacle Vermell' ha finalitzat amb l'obra de funambulisme a gran alçada de la 'Troupe Makarov's' i els salts del grup procedent de Mongòlia anomenat 'Troupe Zola'.

En total, 13 actuacions de 11 grups de circ diferents. Números inèdits a tot Europa que han encisat un públic totalment entregat que ha gaudit d'una nit "màgica". L'espectacle d'avui ha exhaurit totes les entrades i els organitzadors esperen que, al final de les nou funcions previstes, més de 10.000 persones hagin visitat el festival.

Totes les actuacions circenses d'aquests dos dies han estat puntuades per un jurat composat per importants professionals del món del circ. Aquest jurat s'encarregarà d'escollir els millors i donarà a conèixer els guanyadors el proper diumenge els quals seran distingits amb el Premi d'Or, Plata i Bronze, que està representat per un elefant d'inspiració daliniana.