Més de 350 persones planten 250 arbres a Salt en la campanya solidària de l’Espai Gironès

Ajudaran a eradicar la canya americana que hi ha actualment a la Bassa de la Massana

Més de 350 persones han participat avui, a la Massana de Salt, en la gran plantada de 250 arbres, el marc de la campanya solidària de que es va dur a terme el Nadal passat a l’Espai Gironès  “Temps per al planeta. Més temps a l’Espai, més arbres a la terra”.

Aquesta campanya es va veure traduïda en donatius per a plantar els 250 arbres a la Bassa de la Massana de Salt. Els participants són alumnes d’escoles, instituts i també particulars. Un grup de treballadors de l’Espai Gironès també s’ha afegit a la plantada. Aquesta acció contribuirà a eradicar la canya americana que hi ha actualment i que consumeix 200 vegades més aigua que la planta autòctona.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha destacat la importància de la plantació d’avui “que uneix aspectes tant importants com la solidaritat, el medi ambient i l’educació”. El gerent de l’Espai Gironès, Pau Jordà, ha manifestat la seva satisfacció pel gran nombre de participants i ha recordat que “és molt gratificant poder retornar al territori tot el que la població aporta al centre”.

La campanya, que s’ha fet en col·laboració amb la Fundació Plant-for-the-Planet, ha tingut com a objectiu conscienciar nens i adults sobre els problemes del canvi climàtic i la justícia climàtica global. La iniciativa ha estat centrada en la crisi climàtica i en la necessitat d’impulsar accions que redueixin els efectes que s’estan produint en el medi ambient com a conseqüència de l’escalfament del planeta. Un gran rellotge  de sorra, de  més de quatre metres d’alçada, va ser l’eix central. Totes les persones que hi van voler participar van col·locat boles de cel·lulosa per ajudar a omplir el marcador del rellotge. El resultat s’ha traduït en el donatiu per a la gran plantada d’arbres que s’ha dut a terme.

L’innovador concurs de solucions als desafiaments del canvi climàtic adreçat a nois i noies d’entre 11 i 16 anys i la plantada de 50 arbres més a les rotondes del pàrquing de l’Espai Gironès també va ser un gran èxit i ha contribuït també en la lluita contra la crisi climàtica.