Sáez diu que no hi ha motius perquè Foment no adjudiqui definitivament el tram Sils-Caldes de l'N-II

El diputat socialista assegura que l'obra ja té partida pressupostada des del 2011 i que només cal "voluntat política" per iniciar obres

El diputat Àlex Sáez (PSC) ha recriminat al govern de l'Estat que no hagi fet el darrer pas per començar les obres per desdoblar l'N-II en el tram Sils-Caldes de Malavella. Aquest tram, de 6,6 quilòmetres, va ser adjudicat provisionalment a dos dies de les eleccions generals del 20 de novembre. L'adjudicació no era definitiva perquè els pressupostos presentats per les empreses estaven per sota del preu mínim de licitació, que va ser de 39 milions d'euros (MEUR).

Sáez ha assegurat que no cal fer cap tràmit administratiu més i que en els pressupostos del 2011 ja hi havia una partida prevista per fer aquestes obres. Per tant, el diputat entén que cal només "voluntat política" per tal que la mesa de contractació faci l'adjudicació definitiva de l'obra. Sáez, únic diputat del PSC gironí a Madrid, ha alertat que sota aquesta paràlisi hi pot haver la voluntat del PP de no fer aquestes obres. "No vull pensar que no volen fer el desdoblament, dono un vot de confiança al PP i espero que compleixin amb els compromisos amb Girona", ha manifestat Sáez, que considera que no hi ha cap "motiu racional" per aturar el projecte.

El socialista ha explicat que el 21 de desembre va entrar 32 preguntes per escrit sobre diferents temes -moltes sobre infraestructures- i no ha rebut resposta. Sáez ho atribueix al "tacticisme polític del PP" que, segons alerta, s'espera a què passin les eleccions andaluses i asturianes abans de respondre "qualsevol qüestió que requereixi d'inversions".

Iniciativa parlamentària a favor del festival Porta Ferrada

El diputat socialista ha explicat que ha impulsat una iniciativa parlamentària per demanar al Ministeri de Cultura que consideri el festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols -que aquest estiu arriba al 50è aniversari- un esdeveniment d'excepcional interès públic. Aquesta designació permet a les empreses patrocinadores tenir beneficis fiscals.

Sáez confia que la resta de grups parlamentaris gironins se sumaran a la proposta que ha de permetre a l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols disposar del màxim de recursos per poder commemorar el 50è aniversari. El plenari del municipi ja va demanar al gener que el Ministeri de Cultura aprovi aquesta designació.