Un grup ecologista rebutja la instal·lació d'un complex per a ciclistes a Ripoll

El projecte preveu construir un remuntador mecànic

L'Ajuntament de Ripoll va donar a conèixer fa uns dies la visita de representants de l'empresa Elevated MTB, promotora del 'Bike Resort', que pretén obrir el complex per ciclistes durant tot l'any i convertir-se en un "revulsiu turístic" per a la zona.

Segons van explicar, han apostat per Ripoll per la seva situació geogràfica i "la bona connexió per accedir des d'altres punts" després de valorar altres zones del pre-Pirineu català. Actualment, l'empresa ha de redactar l'informe de viabilitat i execució del projecte per després decidir el seu emplaçament.

El 'Bike ressort' preveu la construcció d'un pàrquing i serveis com restauració i comerç relacionats amb aquest esport així com "trialeres" i un remuntador mecànic. Precisament aquest últim element és el que no veuen bé des del Grup de Defensa de la Natura del Berguedà. "S'acaba la neu però no els telecadires; no som un parc de vegetació i aventura, volem vides dignes a les comarques rurals" i expressen el seu suport a la gent del Ripollès perquè "sumen una nova agressió" després del polèmic polígon de la carretera de les Llosses. Aquest és el missatge que han donat a conèixer a través de les xarxes socials.

Per la seva banda, l'Ajuntament ha signat un memoràndum de compromís amb els promotors per "treballar conjuntament i cercar estratègies comunes perquè el 'Bike resort' sigui una realitat" a Ripoll.