ERC de Girona proposa que la ciutat inverteixi 2 MEUR en habitatge

Consideren que falten 235 unitats de pisos socials

Esquerra Republicana de Catalunya a Girona proposarà dilluns al Ple municipal que el consistori inverteixi aquest any 2 milions d’euros en habitatge d’ús públic.

Segons l’esborrany per a l’aprovació inicial del Pla territorial sectorial d’habitatge, la dotació d’habitatge social a la ciutat de Girona hauria de créixer en unes 235 unitats l’any per arribar, en un termini de 15 anys, al ràtio del 15% sobre el total d’habitatges que seria recomanable. “És un objectiu molt ambiciós que només es podrà assolir si tirem endavant polítiques d’habitatge valentes i decidides”, assegura la regidora republicana Annabel Moya, que adverteix que “no ens podem permetre donar passos enrere ni incomplir els compromisos adoptats amb la ciutadania”.

En el Pressupost municipal de 2020, tirat endavant pel govern de Junts per Catalunya (JxCat) amb el suport de Guanyem, s’ha previst una partida de 500.000 euros per a l’adquisició d’habitatge d’ús públic. ERC considera que aquesta quantitat no és suficient per respondre a la demanda d’aquest tipus d’habitatge a la ciutat, i consideren fonamental recuperar la inversió de dos milions d’euros que JxCat va prometre el novembre de 2018.

Paral·lelament a l’adquisició de més habitatge d’ús públic, ERC proposa potenciar la borsa d’habitatge per al lloguer social, que pateix d’un clar estancament. Entre les iniciatives que els republicans porten a Ple, destaca una clàusula de garantia que permetria el cobrament de fins a sis mesos d’impagaments als propietaris que posin les seves vivendes a la borsa municipal d’habitatge. Alhora, ERC demana la creació de la figura del prospector o prospectora a la borsa amb la funció d’atendre a les persones propietàries i a les sol·licitants d’habitatge i difondre el servei entre noves persones i col·lectius.