L'Auditori Espai Ter de Torroella de Montgrí tanca el 2019 amb un 21% més d'espectadors

L'equipament cultural baix-empordanès va acollir més d'un centenar d'activitats

L'Auditori Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) va registrar l'any 2019 un increment del 21% en el nombre d'espectadors respecte a la temporada anterior. En concret, es van guanyar 3.457 assistents, ja que es va passar de 16.080 a 19.537.
Unes xifres que, segons l'Ajuntament de Torroella fan referència a la "programació estable" (54 espectacles) juntament amb la proposta d'activitats per als centres docents. El consistori ha assegurat que el balanç confirma "la consolidació" de l'equipament com a "referent" de les arts escèniques a les comarques gironines. Així ho ha destacat Josep Martinoy, regidor de l'equipament, que considera que això ha estat possible gràcies a "l'exigent i reflexionada" tria dels espectacles.
 
Martinoy també ha remarcat que s'han portat a terme un seguit d'accions de difusió i gestió de públics "molt eficients" sumat a la política de "preus i abonaments". En aquest sentit, creu que està orientada a "fidelitzar" i fer assequible l'assistència a espectacles "de primer nivell" sense necessitat de desplaçar-se a grans capitals. De fet, a l’activitat professional programada directament per l'Espai Ter, cal afegir-hi la que hi porten a terme el Festival de Torroella, FIMAG, Black Music, Festival Ítaca i Temporada Alta, amb qui es continuen reforçant els lligams com a "aliats estratègics".

Pel que fa a la proposta d'activitats per als centres docents, es van programar una quinzena d'espectacles, amb un total de 24 funcions. Durant l'any 2019 es va incrementar un 13 % la participació, amb 7.029 alumnes, 930 més que el curs anterior. Hi van participar 30 centres d’ensenyament: sis del municipi i 24 de les comarques gironines.

A més, tal com ja va passar en anys anterior, l’Espai Ter ha volgut cedir el seu ús a les entitats, una de les claus per afavorir els "projectes de dinamització comunitària". En concret, l’any 2019, vuit entitats van utilitzar-lo per fer-hi onze activitats. En total, l'Espai Ter va acollir el 2019 la celebració de 133 activitats, tres més que el 2018, i va registrar una assistència de 54.407 persones, 848 més.

Pel que fa al balanç econòmic, durant el 2019 l’Espai Ter va invertir 131.485 euros en els caixets de la programació estable i les activitats educatives, i va ingressar 134.935 euros en concepte de venda d'entrades. Tot plegat li permetrà disposar d'un diferencial positiu de 3.450 euros.