Set noves màquines escombraràn Girona generant menys contaminació atmosfèrica i acústica

Els nous aparells han tingut un cost de 1,5 milions d'euros i disposen d'un motor insonoritzat

La nova empresa municipal 'Girona + neta' ja disposa d'imatge i logotip que s'integrarà de forma progressiva a tots els aparells. Les noves set màquines escombradores disposen d'un motor insonoritzat que permet reduir el soroll que generen aquesta mena d'aparells. Les noves màquines disposen també d'una turbina ancorada al vehicle amb suports elàstics antivibracions, un circuit pneumàtic amb vàlvules amortides de descàrrega d'aire i la transmissió de potència amb comandament de presa constant.

L'empresa adjudicatòria del nou contracte, Fomento de Construccions y Contratas (FCC), és el soci privat de la nova societat d'economia mixta 'Girona + neta' que té un contracte de vull tanys amb possibilitat de prorrogar-los dos anys més. La inversió inicial per a la posada en funcionament d'aquesta iniciativa és de 8,5 milions d'euros, arribant fins a 10 milions en els propers anys.

La posada en funcionament d'aquesta empresa coincideix amb la voluntat de l'equip de govern municipal d'intensificar i fer "visible" la neteja viària a la ciutat. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha destacat el compromís del consistori de dedicar "tots els esforços en un aspecte clau" que incideix en la vida de la ciutadania i en la projecció de la ciutat.