L'expresident de Caixa Girona es querella contra el Consorci de la Costa Brava al ser acomiadat

Manel Serra acusa els responsables de l'ens de prevaricació, coaccions i revelació de secrets empresarials

La querella formulada per l'exgerent del Consorci de la Costa Brava -un organisme autònom que s'encarrega de l'abastament en alta i el sanejament dels municipis del litoral gironí- s'ha presentat contra el secretari del CCB, Jordi Batllori, i el cap dels Serveis Jurídics, Pere Saló, per considerar-los els presumptes autors materials dels delictes denunciats.

La querella recull que, entre els 24 i 29 de novembre, els dos imputats van impedir que Manel Serra pogués fer les tasques que corresponien al seu càrrec de gerent. Precisament, el Consorci va acomiadar-lo el dia 29 de novembre. A l'escrit, que ara el jutjat ha admès a tràmit, Serra assegura que tant el secretari com el cap dels serveis jurídics li van posar tota mena de pals a les rodes per desenvolupar la seva feina. Entre els impediments amb què es va trobar, Serra ha denunciat que li van impedir físicament l'entrada a les oficines del CCB, li van manipular les claus personals d'accés a l'ordinador i sistema informàtic i se li van apropiar la correspondència electrònica i postal.

Per això, Serra denúncia els dos responsables de l'ens pels delictes de prevaricació, contra la intimitat i secret de les comunicacions, revelació de secret empresarial i coaccions. A més, l'exgerent també ha presentat una demanda de nul·litat de l'acomiadament que demana que sigui considerat com a improcedent. La denúncia s'ha presentat als jutjats socials de Girona i també ha estat admesa a tràmit.

L'exgerent va ser acomiadat al novembre, pocs dies després de la constitució de la nova comissió de govern de l'ens, format per 27 ajuntaments i la Diputació de Girona.

L'advocat de Serra, Benet Salellas, ha denunciat que durant la fase final de la seva etapa al consorci va rebre pressions perquè plegués per voluntat pròpia. Segons ha justificat l'advocat, els imputats van "intensificar les pressions" quan van veure que Serra no preveia marxar. "Hi van haver diverses maniobres al seu ordinador, on no només hi havia informació del consorci sinó d'altres organismes on havia participat, com la Universitat de Girona i Caixa Girona", ha relatat Salellas que assegura que el denunciant no va poder accedir a aquesta informació. El lletrat assegura que l'actuació dels dos imputats va ser "arbitrària, prepotent i abusiva".

Salellas ha recordat que els delictes denunciats poden suposar penes de presó i inhabilitació ja que els denunciats són responsables de la funció pública. "Els imputats són responsables d'un organisme públic i no de cap xiringuito ni empresa privada i han de respondre", ha sentenciat.

Citacions a declarar

El primer en comparèixer en seu judicial serà l'informàtic del consorci, testimoni que ha demanat la defensa de Manel Serra. La voluntat de la defensa és que el testimoni d'aquest treballador pugui ratificar la seva versió dels fets, ja que Serra denuncia que no va poder accedir al seu correu i se li van modificar les claus d'accés al seu ordinador personal. El mateix 27 de març, a dos quarts de dotze, està citat a declarar Manel Serra.

Dos dies després, el matí del 29 de març, els dos imputats hauran d'exposar davant la magistrada que instrueix la causa, Gemma Garcés, la seva versió. L'advocat de Serra ha demanat també que s'investigui si hi poden haver més persones implicades en els fets. "Volem saber si van actuar sols o si hi havia més gent darrera que els va donar les ordres i instruccions perquè actuessin d'aquesta forma tant fustigant contra Manel Serra", ha declarat Salellas