Guanyem, PSC i ERC s’oposen a la prohibició de construir a Domeny proposada per JxCat

Diuen que votaran en contra de la suspensió de llicències d'obra dilluns

Guanyem Girona, el PSC i ERC han sortit al pas davant les informacions que apunten que el govern de Marta Madrenas té la intenció de suspendre les llicències d’obres durant un any als dos terrenys de propietat privada de Domeny on JxCat vol que s’hi edifiqui el nou hospital Josep Trueta.

El tres grups de l’oposició al consistori gironí manifesten que s’oposen a aquesta decisió i anuncien que tombaran la proposta si es porta al proper plenari municipal de dilluns. Per a les formacions aquesta iniciativa “no té sentit” tenint en compte que la decisió sobre si el nou centre hospitalari es farà als esmentats terrenys de Domeny o a Salt se sabrà abans que acabi el primer trimestre de l’any, tal i com va anunciar la conselleria de Salut.

Els tres partits adverteixen que aquesta operació “podria hipotecar la política en habitatge de Girona, bloquejant durant un any la possibilitat de construir pisos a un dels pocs espais que té la ciutat per créixer.” Guanyem, el PSC i ERC recalquen que la decisió s’ha de prendre “seguint criteris estrictament de salut i que permeti aconseguir el millor parc sanitari possible.” Finalment, els tres grups municipals han subratllat la seva aposta per una sanitat “pública i de qualitat.”

El portaveu del grup municipal de Guanyem Girona, Lluc Salellas, ha lamentat que l’alcaldessa vulgui “segrestar unes parcel·les clau perquè Girona pugui ampliar el seu parc d’habitatge protegit.” “Si finalment l’hospital es fa a la part sud, la ciutat tindrà inutilitzats els millors terrenys que podrien ajudar a mitigar la crisi habitacional”, ha remarcat Salellas. Finalment, el regidor de Guanyem ha demanat que “s’aparquin les lluites partidistes per una decisió que afectarà generacions de gironins i gironines.” 

Per la seva banda, la portaveu socialista, Sílvia Paneque, ha manifestat que la qüestió del nou Trueta demana dels responsables polítics un exercici de responsabilitat per fugir de debats territorials i prendre postura perquè l’àrea de Girona -amb el nou hospital i tota l’activitat universitària i investigadora que comporti- pugui convertir-se en un referent de la Salut a Catalunya. “Aquest exercici de responsabilitat casa malament amb decisions precipitades quan està a punt de saber-se quina ubicació ha triat la Generalitat”, ha considerat Paneque.

El portaveu d’ERC a Girona, Quim Ayats, considera que el nou hospital “ha de garantir la millor assistència al conjunt de ciutadans i ciutadanes”, i que “qualsevol decisió que es prengui, ha d’anar dirigida en aquest sentit”. “El projecte ens obre una finestra d’oportunitat per sumar, ampliar serveis i afrontar els reptes de futur d’un hospital de prestigi i de referència”, afirma Ayats.