Estudiants de la UdG tanquen les facultats de Lletres i Educació per la vaga

La voluntat és barrar el pas a tothom fins al migdia, quan està convocada una concentració contra les retallades

Una trentena d'estudiants han passat aquesta nit a la facultat de Lletres del campus del Barri Vell. A primera hora del matí, han barrat el pas a les dues facultats d'aquest campus amb cadenats i tanques d'obres i s'han quedat fent guàrdia per evitar que ningú obrís les portes. Fonts del rectorat han explica que des de les set del matí han estat negociant amb els estudiants per convèncer-los que deixessin de tancar les facultats per tal que cadascú pogués escollir lliurement si vol o no fer vaga.

Les mateixes fonts han lamentat que les negociacions no hagin fructificat però han explicat que, per evitar més incidents, no s'usaria la força. Per contra, els estudiants han explicat que aquest matí hi ha hagut dues persones que han intentat tallar els cadenats i els han amenaçat. Els estudiants sospiten que són seguretat privada contractada pel rectorat.

Aquest matí, tots els professors, estudiants i treballadors d'aquestes facultats s'han trobat la porta tancada i han hagut de fer mitja volta. "No podem entrar als edificis i no sabem fins a quina hora està previst que obrin", ha detallat la presidenta del comitè del Personal d'Administració i Serveis (PAS), Aurora Climent. El PAS va decidir no sumar-se a la vaga perquè, segons Climent, ja han patit "moltes retallades" i no es poden permetre perdre un dia de sou. Ara bé, sí se sumaran a la protesta del migdia que està prevista a les portes del rectorat.

Climent ha explicat que el fet que se'ls hagi impedit l'entrada als edificis no els ha de significar una pèrdua de sou ja que no és una decisió voluntària la de no anar a treballar. Climent confia que al migdia els edificis s'obrin perquè els estudiants estaran a la concentració.

Normalitat "absoluta" a la resta de facultats

De la mateixa manera que la vaga s'ha deixat sentir al campus del Barri Vell, a les altres facultats s'ha pogut accedir amb normalitat als centres i la incidència de la vaga, segons el rectorat, no s'ha deixat notar. En un comunicat, el rectorat assegura que hi ha "absoluta normalitat".
Des del Sindicat d'Esudiants dels Països Catalans, el seu portaveu a Girona, Jordi Alemany, ha defensat que la tancada de les facultats del Barri Vell s'ha fet per "fer sentir la veu dels estudiants que estan en contra les retallades i per defensar la universitat pública".