Pere Vila és l'únic aspirant a rellevar Eudald Casadesús al capdavant de CDC a Girona

El partit celebra el congrés dissabte enmig d'un context de calma i unitat

Si no hi ha sorpreses d'última hora, la candidatura de Pere Vila (Llançà, 38 anys) serà l'única que aspira a la presidència de CDC a Girona. L'alcalde de Llançà ha destacat que l'executiva que ha dissenyat -i de la qual no vol donar detalls fins dissabte- integra les diverses sensibilitats del partit i també les diferents realitats territorials. "És una executiva àmplia, de 39 persones, que recull l'herència de l'anterior president i també incorpora cares noves", ha destacat Vila.

El president sortint, Eudald Casadesús, ha esgotat el màxim de mandats que els estatuts del partit estipulen que una mateixa persona pot presidir el partit. Per això, Casadesús ha de deixar pas a una nova direcció que s'escollirà dissabte durant el congrés. L'actual president ha destacat que la candidatura de Vila suposa un relleu generacional i que és una "molt bona candidatura".

Casadesús ha destacat que el partit viu un moment d'unitat i que hi ha "moltes ganes de lluitar per un projecte comú". Vila també ha coincidit amb aquest missatge tot i que ha recalcat que sempre hi ha coses a millorar.

El congrés de CDC a Girona es farà el dissabte 3 de març a l'Hotel Carlemany, a la capital gironina. Està previst que a l'acte hi participi Lluís Corominas, secretari executiu de Territori, Acció Municipal i Militància, que donarà la benvinguda, i Oriol Pujol, secretari general adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya, que clourà la trobada.

Pere Vila, llarga trajectòria política

Pere Vila, de 38 anys, ha aconseguit l'alcaldia de Llançà durant tres mandats consecutius i amb majoria absoluta. Vila ja va ser vuit anys primer tinent d'alcalde d'aquest consistori.

Durant la seva trajectòria política, ha estat president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà -va compartir la presidència amb la socialista Consol Cantenys el passat mandat- i actualment és diputat i portaveu de CiU a la Diputació de Girona.