Estudiants, treballadors i professors de la UdG volen forçar la dimissió de la rectora

Els tres col·lectius decideixen en assemblea una protesta per dimecres al migdia en contra les retallades

Unes 200 persones s'han trobat en una assemblea a la sala d'actes de l'Escola Politècnica Superior, al campus de Montilivi, que tenia com a objectiu coordinar la informació entre els estudiants, treballadors i professors universitaris i també decidir accions de protesta. Les primeres accions que s'han decidit es portaran a terme aquest dimecres 29 de febrer durant la jornada de vaga convocada a les universitats.

Tots tres col·lectius estan cridats a la vaga, tot i que el Personal d'Administració i Serveis (PAS) no podrà secundar-la ja que no ha tramitat a temps la sol·licitud d'autorització a la gerència. Al migdia, els tres col·lectius es concentraran a les portes del rectorat -a la plaça de Sant Domènec- per protestar en contra la gestió que la rectora està fent de les retallades. A banda d'aquesta protesta, els estudiants que formen la 'Plataforma UdG' han programat per aquesta nit tancades de protesta a les facultats d'Educació i Lletres.

Volen un canvi al capdavant del rectorat

Durant l'assemblea, els tres col·lectius han lamentat la gestió que la rectora està fent de les retallades i han demanat la seva dimissió. També s'han fixat com a objectiu revisar el reglament del claustre per tal de forçar una convocatòria extraordinària d'eleccions. El claustre, format per unes 250 persones de la comunitat universitària, pot forçar una convocatòria d'eleccions si s'aconsegueix un terç dos terços de les signatures dels claustrals. Es dóna el cas, però, que s'han de fer eleccions al claustre properament i que, per tant, fins que no es constitueixi el nou claustre no es podria plantejar aquesta convocatòria extraordinària d'eleccions, que ha de fer-se en període lectiu.

En la trobada també s'han plantejat altres accions com protestar quan la rectora inici la ronda de trobades informatives amb les nou facultats que ha anunciat per a la setmana vinent. També s'ha decidit fer noves assemblees per estaments -una de treballadors, una d'estudiants i una de professors- i posar en comú els resultats i conclusions en una assemblea general d'aquí a 15 dies.