Salt critica que Girona li vulgui 'encolomar' infraestructures que 'no vol'

El ple explicita el rebuig a la proposta de fer passar trens d'alta velocitat per un bypass de mercaderies del costat de l'AP-7

La proposta de Girona ha caigut com un gerro d'aigua freda a Salt. "Si no ho volen, que no ens encolomin a nosaltres", ha asseverat l'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, que lamenta que el municipi veí proposi fer passar una infraestructura que no volen per uns terrenys que no són dels seu municipi fent servir com a raonament "jo no ho vull, que passi per casa teva".

L'alcalde va recordar en el ple de dilluns que l'Ajuntament de Salt, fos del color que fos, sempre s'ha oposat al bypass de mercaderies i fins i tot van interposar un recurs contenciós administratiu que van acabar guanyant. "Nosaltres no canviarem d'opinió", ha afirmat Torramadé. Tot i això, l'alcalde va exposar que si s'acabés declarant la infrestructura d'interès supramunicipal no hi podrien "fer res", ni tan sols després de guanyar la batalla judicial. "A vegades passen coses que no vols que passin i no hi pots fer res", va advertir Torramadé.

LA "indignació" de l'Ajuntament de Salt és la resposta a la proposta de Girona per solucionar el pas per la mateixa via de trens convencionals i d'alta velocitat i que passaria per fer el bypass de mercaderies a la reserva de terrenys de Salt i que en altres ocasions ja ha estat sobre la taula. Aquesta opció "sempre" ha despertat l'opisició de Salt, una postura que, segons va quedar demostrat al ple, "no canviarà".