Dues persones de Vic i una altra de Girona entre els passatgers del creuer a la deriva Costa Allegra

El vaixell, de l'empresa Costa Cruceros, està essent remolcat a una illa de les Seychelles després d'un incendi a la sala de màquines

Finalment el Costa Allegra no serà remolcat fins a l'illa Desroches, com s'havia decidit en un principi, sinó que serà portat fins a l'illa de Mahé, la més gran de l'arxipèlag de les Seychelles.

Segons un comunicat que ha fet públic l'empresa Costa Cruceros, el desembarcament a l'illa Desroches no "assegura les condicions de seguretat necessàries i adequades per a l'atracament de la nau i el desembarcament dels passatgers". A més, la logística i els hotels de l'illa "no són suficients".

Tenint en compte, però, que el creuer ja és més a prop de Desroches que de Mahé, el que es farà és desembarcar els passatgers en els bots salvavides que porta el mateix vaixell, coneguts com a 'tenders', i acostar-los fins a l'illa de Desroches, des d'on seran portats en ferris fins a la de Mahé.

Pel que fa al Costa Allegra, que després d'aquesta operació quedarà buit de passatge, serà conduït posteriorment fins a Mahé amb l'ajut de dos remolcadors que en aquests moments s'acosten a la nau, per tal que el procés sigui més ràpid. S'espera que el vaixell arribi a Mahé cap a les sis de la matinada del dijous 1 de març, poques hores després que ho hagin fet els ferris carregats amb el passatge.

D'altra banda, helicòpters noliejats per la companyia asseguraran, segons Costa Cruceros, el subministrament continuat de menjar i articles d'ús personal per "mitigar les molèsties" que estiguin passant els passatgers a causa de les condicions del vaixell.