Detinguts els autors de l'assalt violent a una casa de Cornellà del Terri

L'assalt al matrimoni de Cornellà del Terri va succeir la nit del 21 de setembre

Els detinguts, amb antecedents, són Marcos P.V, de 29 anys i veí de Barcelona; Juan José L.P. de 47 anys i veí de Barcelona; Ivan A. R. de 30 anys i veí de Palau-solità i Plegamans; i David L.P. de 36 anys i de Palau-solità i Plegamans. Tots ells van passar a disposició dels diferents jutjats de guàrdia de la demarcació de Barcelona, on es van produir les detencions, i els dos primers van ingressar a presó mentre que els altres dos van quedar en llibertat, Ivan A.R sota fiança.

L'assalt al matrimoni de Cornellà del Terri (Pla de l'Estany) va succeir la nit del 21 de setembre. La parella es trobava al domicili, un mas aïllat, quan tres homes vestits de negre i encaputxats van entrar a dins i els van amenaçar amb dos ganivets i una pistola. Els assaltants van demanar de forma insistent que els donessin els diners que tenien a la casa i finalment es van endur uns 5.000 euros en metàl·lic. Abans, però, els van lligar pels canells i els van obligar a pujar al pis superior, on els van amenaçar i colpejar. L'home va rebre una ganivetada força profunda a la cuixa. Els lladres els van deixar lligats mentre fugien.

La masia assaltada, coneguda com a Cal Soldat, està situada al peu de l'autovia de Banyoles. El marit és contractistes d'obres i acostuma a tenir diners en efectiu a casa seva, fet que va portar a pensar que els lladres sabien què es feien. Durant la investigació, es buscaven a tres homes però al final ha resultat que també hi havia un quart implicat.

Un segon assalt a unes oficines

El segon cas va passar el 2 de novembre passat. Dos homes amb el rostre tapat i amb una arma de foc van accedir a les oficines d'una empresa de construcció del barri barceloní d'Horta Guinardó. Els lladres van intimidar l'administrador de l'empresa, a qui van lligar i van obligar a obrir la caixa forta. Es van endur els diners que hi havia a l'interior i van fugir cap a fora, on, presumptament els esperava un altra persona.

La investigació va donar els seus fruits el 25 de gener passat, quan es van identificar, localitzar i detenir els autors dels dos delictes. Pel que fa al segon assalt, es va constatar que només van participar-hi tres dels quatre detinguts (tots menys Ivan A.R). En el procés, també es va descobrir que el 15 d'octubre passat, una patrulla de policia local de Cassà de la Selva havia identificat els quatre detinguts i els havia comissat una pistola simulada que duien a l'interior del vehicle.