El Festimams tanca la quarta edició amb 1.400 espectadors a Girona

Albert Om, Peyu o Jair Domínguez van ser alguns dels participants

El festival d'humor i gastronomia, Festimams, ha tancat la quarta edició amb 1.400 espectadors. Entre l'1 i el 29 de febrer es van fer cinc sopars-tertúlia a Girona on es fusionava l'humor, la música i la gastronomia.
La capital gironina ha acollit per segon any seguit l’esdeveniment, que s’havia iniciat anteriorment a Arbúcies i a Santa Coloma de Farners. En tots els sopars es va penjar el cartell de complet. Entre els protagonistes d'enguany hi havia noms com el periodista Albert Om, l'actor Peyu, l'humorista i guionista Jair Domínguez i l'expresident del F.C. Barcelona, Joan Laporta, entre d'altres.
 
Durant els cinc dissabtes a la nit de febrer, fins a 300 persones han omplert cada sessió la sala de l’Hotel Palau de Bellavista by URHhotels de Girona. Una de les novetats d'enguany ha estat que s'ha potenciat la presència de productes de proximitat amb Girona Excel·lent, el segell de qualitat agroalimentària de la Diputació de Girona, i els vins de la DO Empordà. Segons el director gastronòmic del Festimams,Raül Cuadras, enguany s'han pogut degustar productes gironins d'"una gran qualitat i molt vinculats al territori" i ha afegit que el fet de poder tastar vins diferents cada setmana també ha estat un "al·licient" pels espectadors que han vingut a més d’un xou.
 
Faixedas ha assenyalat que, com a festival gironí, se senten "molt orgullosos" de la gastronomia i vins que s'han ofert i ha destacat que el públic ha vingut de diferents indrets de Catalunya. Alguns han aprofitat l'opció de quedar-se a dormir al mateix hotel.

D'altra banda, creuen que el format s'ha consolidat. "Més que créixer en espectadors, ja que són xous de petit format, volíem consolidar-nos des del punt de vista qualitatiu i ho hem aconseguit", ha dit Faixedas. Els protagonistes dels sopars-tertúlia expliquen la seva experiència com a personatges coneguts, mentre sopen amb el públic assistent, que els poden fer preguntes. Quatre dels cinc espectacles ja estaven esgotats abans que comencés la quarta edició.

Els organitzadors agraeixen el suport de les empreses col·laboradores i les administracions gironines (Diputació i Ajuntament de Girona) i confien tornar l'any vinent amb una edició "encara millor".

En la quarta edició, s'ha comptat amb la participació de catorze personatges del món televisiu, esportiu, radifònic i musical: Albert Om, Joan Laporta, Joan Dausà, Marc Giró, Xuriguera, Fel Faixedas, protagonistes del “Polònia”, de TV3 (Agnès Busquets, Pep Plaza, Judit Martín, Cesc Casanovas i Xavi Serrano), i Peyu, Jair Domínguez i Elisenda Carod.