Girona vol començar a construir habitatge social a Domeny com a reclam per atraure constructores

La urbanització del barri, que ha d'acollir fins a 1.200 pisos, ha costat 11,8 MEUR

La setmana passada es va obrir al trànsit el nou barri de Domeny, situat al nord-oest de la ciutat i pròxim a la carretera de Sant Gregori. Després de dos anys d'obres, aquest espai de la ciutat ha deixat de ser una zona de camps per passar a ser un barri que farà possible el creixement de la ciutat cap al sector oest. El cost d'urbanització de la zona ha estat de 11.870.000 euros. Segons el regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, aquest import s'ha mantingut en les previsions gràcies a les gestions fetes per CiU quan el juliol va accedir a l'alcaldia i que van impedir un "encariment de l'obra".

A la zona del Pla de Baix de Domeny hi ha més de 6.000 plantes i 2.000 arbres i diverses zones de jocs infantils i pistes esportives (dos rocòdroms, tirolina, petanca, taules de ping-pong i pista de bàsquet). Per tant, s'ha convertit en un gran parc urbà i en una de les zones verdes més àmplia de la ciutat. Ara, tot està a punt per poder començar a aixecar pisos. Però el context econòmic ha fet que un barri que es preveia que acollís fins a 5.000 habitants estigui desert.

El regidor d'Urbanisme, Carles Ribes, ha explicat que no hi ha projectes tancats i que l'única cosa que poden fer és "facilitar al màxim" les gestions a les empreses privades que s'interessin per construir a Domeny. Ara bé, l'estratègia del consistori per donar vida al nou barri passa per prendre la iniciativa constructiva. Segons ha afirmat Ribas, ja tenen sobre la taula alguns projectes per construir habitatge social -la meitat dels pisos seran de protecció oficial- que estan estudiant. "Volem estudiar bé les propostes perquè el criteri és mantenir l'harmonia al parc i no construir per construir", ha valorat el regidor.

El manteniment de la jardineria i els elements del parc té un cost aproximat de 140.000 euros l'any. Per això, l'ajuntament té interès perquè es puguin començar a vendre parcel·les i aixecar pisos per poder recuperar la inversió i "donar vida al barri".

Aquest dimarts s'ha fet l'obertura oficial del parc urbà en la qual hi ha participat uns 150 escolars de les escoles de Domeny i Taialà i també hi ha assistit l'alcalde, Carles Puigdemont, i diferents regidors de l'ajuntament així com veïns dels barris més pròxims.