El 7è Vívid permetrà fer paquets d'activitats i allotjaments a mida

Hi haurà tasts de vins amb Empar Moliner o el celler destruït per la riuada del Francolí

El festival de l'enoturisme Vívid celebra enguany la setena edició que assolirà una cinquantena d'activitats i promourà estades en establiments del territori amb un servei de paquets a la carta. Aquesta és una de les novetats que s'han presentat avui de la mà del president de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme de Girona, Miquel Noguer i Xavier Albertí, president del consell regulador de la DO Empordà.

La resta de novetats passen per la desaparició d'activitats concentrades en una mateixa zona per tal de diversificar l'entorn de l'Alt i el Baix Empordà; la creació d'un turisme inclusiu per tal de facilitar la participació a persones de mobilitat reduïda, invidents i sordes. Fins a quinze activitats són accessibles a alguns d'aquests col·lectius. L'última de les novetats fa referència a les dates, allargant-se des del 4 d'abril i fins al 3 de maig.

Segons Noguer, aquesta és una "oportunitat" per tal de cobrir "dos esdeveniments importants" com són la Setmana Santa i el pont de l'1 de Maig, "fet que ens pot ajudar a incentivar la pernoctació dels visitants", ha explicat. Aquest és, precisament, un dels objectius a modificar respecte edicions anteriors i és que l'any passat només un 21% dels assistents van decidir passar la nit en algun hotel de la zona.

Marta Casas, responsable de màrqueting i promoció de la Costa Brava Tourist Board, ha desgranat altres dades com l'increment d'un 8% d'assistents l'any passat respecte el 2018 assolint els 2.009 visitants, arribant a una ocupació mitjana del 89% en totes les activitats i penjant el cartell de "sold out" en algunes d'elles. Amb tot, més de la meitat dels participants (el 54%) són persones d'entre 30 i 50 anys, quedant-se en un 7% els d'entre 18 i 30 anys, fet que per Noguer és una tendència que cal modificar.

Activitats diverses

Les activitats programades es divideixen en un total de cinquanta amb aproximadament unes mil places. La proposta inaugural serà el 4 d'abril amb la Marxa Popular entre Vinyes a Garriguella (Alt Empordà). Els participants faran un recorregut circular entre vinyes i visitaran tres cellers per tastar-ne els vins i les tapes elaborades pels restauradors de col·lectiu Cuina del Vent.

També tornen els tastos en espais singulars, que tindran lloc en espais com ara el monestir de Sant Pere de Rodes o el monestir de Sant Miquel de Cruïlles. Cales com ara l'Estreta o la Fosca de Palamós se sumen als itineraris.

Un altra proposta son els tastos amb personalitat, on hi participen persones conegudes com ara Empar Moliner. En destaca però la participació dels propietaris del celler Rendé MAsdéu, de la DO Conca del Barberà destruït per la riuada del Francolí el passat mes d'octubre. Els diners recaptats serviran per finançar la reconstrucció del celler.

Les entrades per a totes les activitats ja es troben a la venda al web del festival.