L'aplicació per a taxis més gran d'Europa aprofita el MWC per fer forat a Barcelona

El sistema per a smartphones ha captat 200 taxistes a Barcelona i pretén arribar al miler abans de final d'any

L'objectiu de myTaxi és fer créixer el nombre de taxistes registrats fins al miler a finals d'any de manera que també a Barcelona les xifres de la companyia es mantinguin a l'alça: el valor de la companyia va incrementar un 400% en deu mesos i va passar de cinc a seixanta treballadors el 2011, sis dels quals a Barcelona. Ara per ara, myTaxi funciona a 30 ciutats europees d'Alemanya, Àustria i Suïssa i treballen per expandir-se a més mercats.

L'aplicació permet demanar un taxi a Barcelona, veure quins són els vehicles més propers a l'usuari i dissenyar el servei a mida: el client pot escollir a l'avançada el nombre de passatgers, si pagarà en efectiu o targeta, si vol un cotxe ecològic i fins i tot avaluar el conductor després del servei i memoritzar el vehicle com a preferit. També identifica el taxista amb fotografia i número de telèfon i permet que tant el conductor com el client puguin seguir la ruta planificada a través dels seus smartphones.

Les aplicacions són compatibles per a iPhone, iPad, iPod Touch i Android i n'existeixen dues versions: una per al client, que és gratuïta, i una per al taxista, que paga 0,99 cèntims per cada trajecte que ha aconseguit a través de myTaxi.

L'empresa de capital risc Deutsche Telekom, T-Venture, la companyia d'inversió e42 GmbH, i Kfw Bankengruppe són qui ha finançat l'empresa de Völkers, Intellingent Apps GmbH. La companyia ha aconseguit ara una injecció addicional de 10 milions per a consolidar-se com a líder al sector. Intelligent Apps GmbH és una empresa dels alemanys Sven Külper i Niclaus Mewes.

També treballa per expandir-se entre els iPhone i les Blackberry una companyia espanyola, Wannataxi, la novena en descàrregues mundials del sector. En aquest cas, la factura és de 0,50 euros per cada trajecte que registra el taxista a través de l'aplicació. Ara per ara només treballen a Barcelona i Madrid.

Un 40% més de xofers professionals pel mòbil

Cabify és una altra aplicació vinculada al transport urbà. En aquest cas però el servei permet contractar un xofer professional des del mòbil. La companyia ha anunciat que reforçarà la flota un 40% durant el Mobile World Congress. Amb poques setmanes des del seu llançament, Cabify assegura que ha atret més de 10.000 usuaris a Barcelona i que ha decidit posar a disposició dels clients més de 80 vehicles de gamma alta com Mercedes, Audi i BMW durant els quatre dies de fira de telefonia mòbil.

Cabify cobra un 1,20 euros per quilòmetre i 0,85 per minut, amb un càrrec mínim de deu euros. L'aplicació està disponible en iPhones, per sistema Android i també en Blackberry, Windows Phone i Symbian a través de la web.