L’exsecretari general del PP i exregidor a Girona s’afilia a Ciutadans

Jean M. Castel: “C’s representa els valors constitucionals que ha abandonat el PP per anar de la mà dels nacionalistes de CiU”

Jean Marie Castell va protagonitzar una de les crisis més importants del Partit Popular gironí el 2007 al enfrontar-se directament amb el ja aleshores diputat, Enric Millo i l'alcaldable per Girona, Concepció Veray que van fer visibles abans de les eleccions municipals del 27-M. Al finalitzar, Castel va criticar els resultats obtinguts i va reclamar la dimissió de la direcció general després d'haver conduit el partit "al declivi".

La resposta dels populars fou l'obertura d'un expedient disciplinari i la petició a Castel que entregués la seva acta de regidor l'1 de juliol després de decidir expulsar-lo del partit. Castel, que aleshores era el número dos a la llista del PP de Girona, va qualificar aquesta decisió de ser una "pantomima", mostrant-se visiblement molest. La cúpula dels populars també van decidir expulsar a l'expresident de Nuevas Generaciones a Girona, Víctor Nalda, com també a Emilio Santiago, membre de l'executiva. Un dia abans Castel va anunciar la seva dimissió com a secretari general per discrepàncies amb Veray a qui va qualificar de ser una dona amb aires de "dictadora".

Castel afronta aquesta nova etapa a Ciutadans amb el suport de Fran Hervías, membre del Comitè Executiu de C’s, que li ha donat la benvinguda. Hervías l’ha definit com “l’exemple de molts ciutadans que van obrint els ulls i han decidit donar un pas endavant per treballar de cara a que els ciutadans tornin a recuperar els seus drets perduts durant 30 anys de nacionalisme, a que el ciutadà torni a ser l’eix central de la política”.