Adif demana apartar cautelarment el vigilant de seguretat xenòfob de l'estació de Girona

Va dir a un marroquí: "a tu t'han fet fora del teu país per maricón"

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha demanat a l'empresa encarregada del servei de vigilància de l'estació de Girona que aparti cautelarment el vigilant que va insultar uns joves immigrants.
L'Espai Antiracista va denunciar el tracte "vexatori" fent públic dos vídeos on es veu com l'home els demana el bitllet i els nois es queixen que només ho faci amb ells. L'empleat li diu "tu ets tonto, o ets tonto" a un dels nois i, posteriorment, quan un altre del grup li demana respecte, el vigilant li contesta dient "si vols respecte te'n vas al teu país", preguntant-li si l'han "fet fora del Marroc per maricón". Des d'Adif asseguren que s'ha obert una investigació i demanen a l'empresa que vetlli perquè no torni a passar.
 
L'episodi es va fer públic quan l'Espai Antiracista de Girona va denunciar el cas amb dos vídeos a través de les xarxes socials. Els fets van succeir la setmana passada. A les imatges es veu com un vigilant de seguretat s'acosta a un grup de joves i els demana els bitllets. Els nois li pregunten per què només ho fa amb ells -els membres del grup són joves d'origen immigrant- i no amb la resta de passatgers. En aquell moment estaven asseguts en un banc de l'estació.

El vigilant i els joves continuen conversant fins que l'empleat de seguretat li diu a un d'ells: "tu ets tonto, o ets tonto". Seguidament, un altre del grup li demana que mostri una mica més de respecte i és aleshores quan el treballador l'insulta dient "si vols respecte te'n vas al teu país", i li acaba preguntant si l'han "fet fora del Marroc per maricón".

En un altre moment de la conversa, que també està gravada en vídeo, els joves demanen al treballador que els parli en català. L'home els contesta que "això és Espanya" i els convida a revisar què posa als seus documents d'identificació. Mentre la discussió avança, el vigilant li torna a dir a un d'ells que és "tonto" i que a casa seva "no ho saben". Tot plegat acaba quan els joves marxen entre riures després que el treballador qualifiqui a un d'ells de "deixalla".

Uns fets sota investigació

Després que l'Espai Antiracista denunciés públicament el tracte "vexatori" cap als joves, aquest dilluns al matí ha arribat la primera de les reaccions. Adif ha assegurat que en el moment en què van tenir constància dels fets, va demanar a l'empresa encarregada del servei de vigilància – Prosegur – que apartés el treballador implicat de manera cautelar També ha afirmat que s'ha iniciat una investigació per aclarir els fets i ha requerit a l'empresa que "vigili" perquè "aquest tipus d'actuacions" no es tornin a repetir