La setmana comença amb vent i pluja a les comarques gironines

Protecció Civil alerta de cops de vent superiors als 70 km/h

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu per avui dilluns una jornada amb pluges al matí i forts vents.

Protecció Civil ha emès una alerta de perill moderat per a les comarques gironines a partir del migdia amb cops de vent que poden superar els 70 km/h, sobretot al  Ripollès, Alt Empordà i la Selva.

Fins a mig matí bufarà vent de component sud i oest entre fluix i moderat amb alguns cops forts, serà més reforçat a cotes altes del terç nord de Catalunya on hi haurà cops molt forts. Al llarg del matí s'anirà imposant, d'oest a est del territori, el vent de components nord i oest, amb mestral a les Terres de l'Ebre i la tramuntana a l'Empordà, amb cops forts i alguns de molt forts. Amb tot, hi haurà estones de vent fluix a l'interior del quadrant nord-est, i al sud de la Costa Brava i nord de la Central.

Pel que fa a la precipitació se n'espera a qualsevol punt, si bé serà més aïllada a l'extrem nord-est i les Terres de l'Ebre. A partir de llavors hi haurà ruixats al terç nord i terç oest, així com més aïlladament a zones properes. Al final del dia la precipitació es mantindrà al vessant nord del Pirineu i minvarà a la resta. En general, les precipitacions seran d'intensitat feble, localment moderada, localment acompanyades de tempesta durant la tarda, i no es descarta calamarsa o neu granulada. S'acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants, localment abundants. La cota de neu se situarà fins a mig matí als 1.600 metres, a la tarda baixarà fins als 900 metres al Pirineu.

Les onades superaran els dos metres i mig a la Costa Brava i les temperatures baixaran lleugerament respecte ahir, situant-se entre els 12 i els 17 graus de màxima.