Detenen a Figueres dos homes que tenien més de mig quilo de cocaïna a casa

Els detinguts tenen una ordre de recerca internacional i van intentar agredir els mossos

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dia 12 de febrer, Cristian M, de 33 anys, nacionalitat romanesa i veí de Figueres, com a presumpte autor d'un delicte de danys, un delicte de falsificació documental i un delicte d'atemptat als agents de l'autoritat. Posteriorment, també se li va imputar un delicte de tràfic de drogues. L'endemà també es va detenir Andrei-Marian G, de 21 anys, nacionalitat romanesa i veí de Figueres, també pel mateix delicte de tràfic de drogues.

Els fets que van motivar la detenció van tenir lloc a un pis de Figueres. Els mossos van tenir coneixement que en un domicili de la localitat hi havia una baralla. En arribar-hi, els mossos van veure que dins del domicili hi havia dos homes i una dona. Un d'aquests homes es va mostrar molt violent i va intentar agredir els agents, per això el van identificar i el van detenir per un delicte d'atemptat als agents de l'autoritat. Posteriorment el detingut també va causar danys al vehicle policial.

Les indagacions policials van permetre constatar que la persona detinguda havia donat una identitat falsa en el moment de d'identificació per tal d'amagar que tenia una ordre europea de detenció. Les comprovacions van permetre conèixer que la seva veritable identitat era Cristian M. i, per aquest fet, els mossos li van imputar un delicte de falsificació de document públic. A més, els mossos també van comprovar que l'altre home que estava al pis durant la baralla també tenia una altra ordre europea de detenció, per la qual cosa també van detenir Andrei-Marian G.

Un assumpte de drogues

Les investigacions per tal d'aclarir els motius de la baralla van fer sospitar als mossos que es podria tractar d'un afer relacionat amb drogues. Per això, van registrar el domicili dels detinguts on van trobar-hi més de mig quilo de cocaïna, concretament 542,20 grams. Segons estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents la droga comissada tindria un valor d'uns 32.000 euros.

Els indicis recollits pels mossos van establir que els responsables de la droga eren els dos homes que estaven dins del pis en el moment de la baralla. Per això, a més, se'ls va acusar d'un delicte de tràfic de drogues.

Els detinguts, que tenen antecedents, va passar a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres, i posteriorment, van ser traslladats a Madrid per tal que l'Audiència Nacional es faci càrrec dels tràmits de l'ordre europea de crida i cerca que tenien vigent.