Protestes a la presó de Girona per la retallada del 15% de jornada i sou del personal interí

La reducció afecta al 60% de la plantilla que fa les tasques de rehabilitació i tractaments als centres penitenciaris de Girona i Figueres

Els treballadors consideren una "injustícia" que el seu col·lectiu que dóna servei a diferents àmbits de la rehabilitació i l'assistència de presos i familiars acabin afectats per les retallades, incomplint-se així l'acord pactat entre els sindicats de presons i el govern després del bloqueig a diversos centres penitenciaris que els deixava fora.

I és que tot el col·lectiu de treballadors penitenciaris havia quedat exclòs de les retallades però una esmena presentada per CiU que, segons els sindicats, va modificar el redactat i va passar a incloure el col·lectiu de treballadors interins que no fan funcions de vigilància ni de custòdia. Això vol dir que en queden afectats els treballadors interins que treballen en tasques de rehabilitació i reinserció dels presos en diferents àmbits.

Durant la protesta, han mostrat documents amb la cara i els salaris i dietes d'alguns polítics amb càrrecs a l'actual govern i anteriors.

Els afectats a la demarcació de Girona

La reducció del 15% de sou i jornada de personal interí afectarà a un total d'11 persones de les 116 en plantilla que hi ha a la presó de Girona. Es tracta de tres treballadors socials, tres educadors, un jurista, una psicòloga i dos auxiliars d'infermeria. En el cas del centre penitenciari de Figueres, on també s'ha fet una protesta, afectarà a 9 persones de les 112 que hi ha en plantilla. A tot Catalunya,

Des de la secció sindical de presons de CATAC-IAC, es denuncia que els afectats representen el 60% de la plantilla que fa les tasques de rehabilitació i tractaments, i per tant es castiga especialment aquest col·lectiu.

Els treballadors també lamenten que s'hagi beneficiat als treballadors que fan feines de seguretat -aquests no s'han inclòs a les retallades- en detriment dels que fan tasques de rehabilitació i reinserció, un dret, recorden, inclòs a la Constitució.